Președintele CNAS și-a dat demisia. Cum și-a motivat Andrei Baciu decizia

Data:

Președintele CNAS și-a dat demisia. Decizia președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Andrei Baciu, vine în contextul apariției numelui său în scandalul legat de „Dosarul Vaccinurilor”.

Președintele CNAS și-a dat demisia: „Am încredere deplină în actul de justiție“

Citește și: Sinuciderea fetelor din Lupeni: „Ne-ați jignit și ne-ați făcut în toate felurile. Ne omorâm din cauza voastră”

Președintele CNAS și-a dat demisia: Andrei Baciu și-a anunțat și motivat decizia pe Facebook, menționând că gestul este unul de onoare și nu o obligație legală de a face acest lucru.

„Astăzi mă adresez vouă cu sufletul deschis și cu credința nestrămutată în valorile onoarei și integrității.

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, am luat decizia de a-mi înainta demisia de onoare din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Aleg să îmi înaintez demisia de onoare datorită angajamentului meu față de principiile etice și morale în care cred și pe care le-am susținut întotdeauna, și nu dintr-o obligație legală.

De-a lungul a nouă ani de când m-am întors în România și în special în ultimii patru ani, în rolurile pe care le-am avut în timpul crizelor globale pe care România le-a traversat, am acționat cu un respect neclintit pentru legislație, instituții și cetățeni. Medic fiind, am pus mereu pe primul loc binele pacienților.

Am încredere deplină în actul de justiție, convins fiind că adevărul și dreptatea vor prevala”, a scris Andrei Bagiu pe Facebook.

Vă mulțumesc și vă sunt recunoscător tuturor pentru încrederea și susținerea pe care mi le arătați.

Citește și: Vlad Voiculescu a fost pus sub urmărire penală de DNA, pentru achizițiile de vaccinuri anti-Covid

Acuzațiile aduse lui Andrei Baciu, în „Dosarul Vaccinurilor”

PRESShub a scris că, potrivit procurorilor, în decembrie 2020 România a contractat 37,5 milioane de doze de vaccin, în condițiile în care raportase o populație estimată a se vaccina de 10,7 milioane de persoane.

Au fost comandate și plătite peste 90 de milioane de doze de vaccin.

„Toate vaccinurile contractate după data de 01 ianuarie 2021 au fost în surplus. 90.394.056 total doze minus 37.588.366 doze contractate până la sfârșitul anului 2020, rezultă 52.805.690 doze în surplus”, arată referatul procurorilor.

Citește și : Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu, scrisoare deschisă pentru președintele Iohannis despre Certificatul covid: Nu vă aliați cu extremiștii / Istoria vă va ține minte drept președintele morților

Pe lângă Florin Cîțu, prim-ministru la vremea respectivă, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, în calitate de miniștri ai Sănătății, puși, săptămâna trecută, sub urmărire penală de DNA, în atenția procurorilor este și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, care ulterior a preluat atribuțiile de ministru ale lui Vlad Voiculescu, după demiterea acestuia din urmă de către premier.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Patronii stației GPL au depus plângere penală împotriva a trei comandanți ai pompierilor | Aktual24

Patronii stației GPL au depus plângere penală împotriva a...

De ce a fost condamnat Cătălin Hideg, patronul Sanimed. Motivarea instanței

De ce a fost condamnat Cătălin Hideg, patronul Sanimed...

Clotilde Armand spune că aleșii locali PSD-PNL au încălcat legea atunci când au votat bugetul Sectorului 1

Prefectul Capitalei, Mugur- Mihai Toader, a constatat că aleșii...