Ce angajați din IT au motive să se teamă de inteligența artificială | Ziarul de Iași

Data:

Ce angajați din IT au motive să se teamă de inteligența artificială. Specialiștii ieșeni sunt de acord că vor fi schimbări majore.

„Vor dispărea multe joburi din zona de «code monkeys», oameni care au învăţat chestii de bază și încearcă să copieze ce au mai făcut alţii. În schimb, oamenii care gândesc, o bucată de timp nu vor fi înlocuiți“, a declarat Marius Ursache, CEO la Qualibro.ai.

Nu am ajuns încă la nivelul la care programatorii să se teamă că îşi vor pierde joburile din cauza AI, dar se va întâmpla repede la modul în care evoluează lucrurile“, este convins Marius Ursache.

Ce angajați din IT au motive să se teamă de inteligența artificială

„Inteligența Artificială e de speriat, de multe ori: scrii un cod și asistentul Copilot de la Microsoft îţi completează codul și îţi sugerează următoarele zece linii de cod.

Vor dispărea multe joburi din zona asta de code monkeys, oameni care au învăţat chestii de bază de programare și încearcă să copieze ce au mai făcut alţii.

În schimb, oamenii care gândesc, o bucată de timp nu vor fi înlocuiți.

Cei care vor să înveţe vor rămâne. Ca productivitate te ajută, dar dacă tu gândești prost, codul va fi scris prost.

E clar că lucrurile nu vor mai fi cum au fost înainte, schimbarea asta nu se va întâmpla peste noapte, dar se va întâmpla.

Problema este să vrei să folosești Inteligența Artificială. Aici va fi foarte multă rezistență și cine va opune rezistență, va pierde“, a menționat CEO-ul companiei ieșene Qualibro.ai

Citește și: Vizita clandestină în Brazilia a șefilor din justiție și a directorului Rezervelor Statului

AI stă la baza schimbărilor din toate domeniile

„AI stă la baza schimbărilor din toate domeniile. De la recunoașterea vorbirii și recomandările pentru imagistica medicală, la gestionarea îmbunătățită a lanțului de aprovizionare,

AI-ul le oferă companiilor puterea de procesare, instrumentele și algoritmii de care au nevoie echipele lor pentru a-și desfășura activitatea“, se arată pe pagina de internet Nvidia, companie care lansează constant noi soluții care utilizează AI.

În urmă cu trei săptămâni, Nvidia și Novo Nordisk anunțau o colaborare fără precedent în domeniul AI, după semnarea unui acord pentru a dezvolta „cel mai puternic“ super-computer de inteligență artificială care va avea rolul de a descoperi noi medicamente și tratamente.

Înainte de sfârșitul anului, acest super-computer ar trebui să fie operațional.

Articolul integral, în Ziarul de Iași


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj | Monitorul de Cluj

Lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj au început...

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, trimisă în judecată | Reporter de Iași

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, o femeie...

Investiție de interes public, pierdută din cauza birocrației | Ziarul de Iași

Primăria Iași a ratat o investiție de interes public,...