Parchetul Bihor pe primul loc la dosare economice și la prejudicii recuperate | Bihoreanul

Data:

Parchetul Bihor pe primul loc la dosare economice și la prejudicii recuperate, după Capitală. Criteriile sunt: numărul persoanelor trimise în judecată anul trecut în dosare economice şi prejudiciile recuperate de la evazionişti, de peste 17 milioane de lei.

Informaţia a fost făcută publică luni, în prima conferinţă de presă organizată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, după un deceniu de pauză, prin purtătorul de cuvânt al instituţiei, procurorul Cristian Ardelean (foto), pentru a prezenta rezultatele obţinute în 2023, în principal în cauzele economice, unde judeţul a ajuns în topul național.

Concret, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a trimis, anul trecut, în faţa instanţelor de judecată 161 de persoane acuzate de infracţiuni economice, cum ar fi evaziunea fiscală, delapidare, spălare de bani ori acces ilegal la sistem informatic.

Citește și: Vizita clandestină în Brazilia a șefilor din justiție și a directorului Rezervelor Statului

Parchetul Bihor pe primul loc la dosare

„Suntem pe locul 1 pe ţară, după Bucureşti, pe dosare economice. Am depăşit chiar şi Bucureştiul în ceea priveşte aplicarea articolului 10 din Legea evaziunii fiscală care permite dezincriminarea faptei dacă prejudiciul este acoperit integral şi sunt plătite penalităţi. În anul 2023, am fost pe locul 1, în anul 2022, tot locul 1. Inculpaţii, simţind probabil că sunt şanse mari să fie pedepsiţi cu închisoarea, au venit şi şi-au plătit prejudiciile din proprie iniţiativă. Nu s-au mai pronunţat soluţii de condamnare, dar la dosarele acestea, mai ales de evaziune fiscală, contează foarte mult recuperarea prejudiciilor”, a spus Cristian Ardelean.

Potrivit acestuia, într-un clasament naţional privind dosarele economice, datele primite de la şeful Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, comisarul şef Vlad Codreanu, mai arată că, în privinţa măsurilor preventive (arestări, arestări la domicliu, controale judiciare) dispuse în cauzele economice, judeţul Bihor se plasează pe locul 4, iar la sesizări din oficiu, pe locul 5.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro

Citește și: Cele trei amnistii mascate din ultimii 7 ani. Chiar și să vrei, nu mai poți intra la pușcărie

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași | Ziarul de Iași

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași...

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă din Olt | Reporter24

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă...

Candidatura unui condamnat susținut de AUR a fost respinsă | Reporter24

Candidatura unui condamnat susținut de AUR a fost respinsă....

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...