Viitor consilier local PNL face afaceri cu o firmă a Primăriei Iași | ReporterIS

Data:

Viitor consilier local PNL face afaceri cu o firmă a Primăriei Iași. Alexandru Ciochină are contracte de sute de mii de lei cu Termo-Service.

Întrebat de REPORTER de Iași, incognito, dacă reprezintă firma Techcube, Ciochină a răspuns: „DA!”

Firma face mentenanță web și are contracte prin atribuire directă de la Termoservice, în valoare de 100.000 de euro

180.000 de lei i-a luat chiar acum două săptămâni, fix înainte de a deveni consilier local.

Ulterior, după declinarea identității ziaristului, același Alexandru Ciochină a dat-o la întors: „Vi s-a părut”.

Viitor consilier local PNL face afaceri cu o firmă a Primăriei Iași

Tânărul ia locul lui Ciprian Bostan în Consiliul Local, după ce acesta s-a numit city-manager. Viitor de aur are PNL: toți fac afaceri cu statul

Viitorul consilier local PNL, Alexandru Ciochină, afaceri cu Termo-Service, firmă a Primăriei. Pentru anii 2018-2019, în sistemul electronic de achiziții publice (SEAP), firma 5 Point Solutions figurează cu două contracte cu Termo-Service, unul de 37.120 lei și altul de 3.800 lei.

Citește și: Vizita clandestină în Brazilia a șefilor din justiție și a directorului Rezervelor Statului

La 5 Point Solutions, liberalul Ciochină a fost fondator și unic asociat. La momentul contractelor cu Termo-Service nu mai figura în firmă, dar asociată cu 33% era mama sa, Paulina.

În perioada 2021-2024, o altă firmă, Techcube, a avut șase contracte cu Termo-Service, în valoare totală de peste 460.000 lei. Cel mai recent, de 180.000 lei, a fost atribuit, potrivit datelor din SEAP, pe 1 aprilie, deci acum două săptămâni.

Într-o declarație de avere din 2020, Ciochină s-a trecut angajat al Techcube, pe o pagină web se prezenta ca CEO la Techcube. REPORTER DE IAȘI l-a sunat ieri: „Bună ziua, dl. Ciochină? Nu știu dacă am nimerit bine, lucrați la Techcube, da?”. Ciochină: „Da. Vă rog”.

În primele minute ale dialogului, Ciochină s-a referit la Techcube ca la „compania noastră”. După 3 minute și 33 de secunde, în discuția cu REPORTER DE IAȘI, același Ciochină a întors-o ca la Ploiești: „Am renunțat de curând la funcția pe care o aveam la Techcube”.

Și-a lăsat mama în firmă

Acum câteva zile, Ciprian Bostan, consilier local PNL, a fost anunțat drept următorul administrator public al Primăriei Iași. Locul rămas vacant în Consiliul Local va fi ocupat, în câteva zile, de următorul pe lista PNL: Alexandru Ciochină care este vicepreședintele organizației municipale Iași a acestui partid.

Viitorul ales local a fost fondator și unic asociat al firmei 5 Point Solutions din care a ieșit, unul dintre cei trei asociați actuali fiind mama sa. În SEAP, Ciochină a rămas persoana de contact, reprezentantul legal fiind Ovidiu Vasiliu.

Acesta, Vasiliu, are propria firmă, Techcube la care Ciochină apărea ca salariat. Din 2018 și până acum, cele două companii cu profil IT au derulat cel puțin 8 contracte cu Termo-Service, companie a Primăriei, în valoare totală de 501.320 lei.

Consilierul PNL Ciochină spune că avem orbul găinii: vedem greșit că în colțul din stânga jos scrie numele său ca „Persoană de contact” la firma Techcube.

Articolul integral, în ReporterIS


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași | Ziarul de Iași

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași...

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă din Olt | Reporter24

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă...

Candidatura unui condamnat susținut de AUR a fost respinsă | Reporter24

Candidatura unui condamnat susținut de AUR a fost respinsă....

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...