Ce clădiri monument istoric în stare de degradare se află în administrarea RAAPPS în București. Regia spune ca a început demersurile pentru reabilitarea lor

Data:

Imobilele RAAPPS ale căror fațade necesită lucrări de renovare sunt:

– clădirea din strada Stavropoleos nr. 6 – actualul sediu al Autorității Electorale Permanente. Clădirea este monument istoric (construită la sfarțit de secol XIX – început de secol XX) și a găzduit, în trecut, Banca de Credit Român.

– clădirea din strada Eugen Carada nr. 1 și strada Eugen Carada nr. 3 – sediul Biroului de carte funciară Sector 1. Clădirea este monument istoric construit în anul 1910 și este sediul fostei Bănci de Comerț Exterior.

–     Strada Ion Câmpineanu nr. 3 A – clădirea găzduiește sediul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Ilfov, precum și un sindicat al salariaților Curții de Conturi. La clădire se lucrează în prezent, fiind șantier în lucu. Pe fațadă sunt căteva plăcuțe cu „Atenție, cade tencuiala!”  Clădirea nu este monument istoric.

–     Aleea Modrogan nr. 1 –  În ultimii ani, vila din Modrogan a găzduit sediul unor partide politice, mai întâi PDL, iar în prezent sediul central al PNL. Clădirea este monument istoric, construit în prima jumătate a secolului XX. În unele zone, gardul vilei din Modrogan stă să se prăbușească, fiind sprijinit cu proptele din lemn. Pe gardul vilei au fost puse mai multe anunțuri cu „Ocoliți zona! Pericol de accidente”.

–     Bulevardul regina Elisabeta nr. 3 – Clădirea nu este monument istoric.

–     Strada Docenților nr. 20 – sediul Ambasadei Republicii Pakistan la București. Casa a fost construită în prima jumătate a secolului XX și este monument istoric.

Aceste imobile sunt funcționale și se află în administrarea RAAPPS, respectiv SAIFI (Sucursala pentru Administrarea și Întreținerea Fondului Imobiliar) în procent de 100%.

Reprezentanții RAAPPS spun că pentru aceste imobile s-au întreprins demersuri pentru expertizarea tehnică, întocmirea proiectului de consolidare, acolo unde expertiza tehnică a recomandat consolidarea, și întocmirea documentației tehnice pentru obținerea Autorizației de construire în vederea executării lucrărilor de consolidare/reabilitare fațadă/învelitoare/împrejmuire etc.

De asemenea, Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, respectiv Sucursala pentru Administrarea și Întreținerea Fondului Imobiliar mai administrează, în București, în comun cu alți coproprietari, spații în 5 imobile care necesită consolidare/refacerea fațadei (pentru reabilitarea acestor imobile este necesar acordul coproprietarilor):

–     Strada Smârdan nr. 3 – sediul Autorității Naţionale pentru Cetăţenie București, clădire monument istoric, construită la începutul secolului XX. Clădirea a servit, inițial, ca sediu al Băncii Agricole. RAAPPS spune că s-a efectuat expertiza tehnică a imobilului în vederea obținerii Autorizației de construire pentru lucrări de reparații la acoperișul și fațada imobilului.

–     Strada Lipscani nr. 19 – in prezent, clădirea găzduiește la parter un restaurant. Imobilul din strada Lipscani 17-23 este monument istoric de sfârșit de secol XIX, iar inițial, după construcție, aici erau case cu prăvălii. Pentru acest imobil există un contract în derulare pentru proiectare și obținerea Autorizației de construire în vederea executării lucrărilor de reparații fațadă și acoperiș, spun reprezentanții RAAPPS. De asemenea, în cursul acestui an se va face și expertiza tehnică a imobilului.

–     Piața Walter Mărăcineanu nr. 1-3 – sediul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog din Sectorul 1 al Capitalei. Clădirea nu este monument istoric. Potrivit RAAPPS, în cursul anului 2017 urmează să se demareze procedurile de achiziție publică pentru executarea lucrărilor de reparații la fațada și acoperișul corpului E, precum și întocmirea proiectului de consolidare și reabilitare a întregului imobil.

–     Bulevardul Carol I nr. 12 – este monument istoric, construcție de început de secol XX. Potrivit RAAPPS, în cursul anului 2017 se va realiza expertizarea imobilului pentru încadrarea acestuia în clasa de risc seismic și, în funcție de concluziile și recomandările din expertiza tehnică, se va efectua consolidarea, dacă este cazul, și lucrările de reparații la acoperișul și fațada imobilului după obținerea Autorizației de construire.

–     B.dul Nicolae Bălcescu nr. 21 – fostul sediu al PNL Sector 1. Clădirea nu este monument istoric. Imobilul este încadrat în clasa I de risc seismic, în urma expertizei tehnice. Urmare acestei expertize S.A.I.F.I. a evacuat toți chiriașii săi din imobil. Pentru acest imobil este aprobată finanțarea pentru întocmirea proiectului de consolidare în anul 2017, potrivit RAAPPS.

 

Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat are ca obiect de activitate administrarea, conservarea, protejarea și întreținerea imobilelor în care își desfășoară activitatea Guvernul, ministerele, autorități și instituții publice, asociații, fundații, locuințe de protocol, precum și închirierea și exploatarea spațiilor de locuit și a celor cu altă destinație decât cea de locuit.

 

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Orașul în care facturile de încălzire pe luna februarie sunt cu 25% mai mari

Orașul în care facturile de încălzire pe luna februarie...