Ce măsuri au fost agreate în coaliţie pe Codul Fiscal

Data:

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, le-a prezentat liberalilor reuniţi în şedinţa BPN discuţiile din interiorul coaliţiei privind modificarea Codului Fiscal. Potrivit unor surse, mai multe măsuri au fost agreate de principiu, precum mărirea accizelor la alcool şi tutun, TVA de 19% pentru băuturile cu zahăr şi impozit de 40% pentru jocurile de noroc şi creşterea impozitării dividendelor de la 5% la 8%.

Premierul a mai spus că nu se va introduce impozitul progresiv, liberalii susţinând în continuare cota unică, şi nici nu vor fi introduse taxe noi.

Preşedintele PNL le-a transmis colegilor din partid că în coaliţie s-a aprobat eliminarea unor excepţii din Codul Fiscal, necesare pentru ajustarea fiscală.

Astfel, s-a convenit mărirea accizelor la alcool şi tutun, TVA de 19% pentru băuturile cu zahăr şi impozit de 40% pentru jocurile de noroc. De asemenea, o măsură pe care s-a ajuns la un acord este scutirea de impozit pentru salariile din agricultură şi construcţii, prin scăderea pragului de la 30.000 la 10.000 de lei.

Citește și: Șefa de la Cadastru despre care PressHUB a scris că venea rar pe la serviciu și-a dat demisia

O altă măsură este creşterea impozitării dividendelor de la 5% la 8%,  inclusiv pentru companiile de stat. PSD propusese, în coaliţie, un impozit între 10 şi 16 la sută pentru impozitarea dividendelor.

Nicolae Ciucă a spus în şedinţă că PNL nu sustine si nu va fi de acord cu introducerea de taxe suplimentare, astfel că ideea PSD privind taxa de solidaritate nu se va aplica.

Preşedintele PNL le-a spus colegilor că Guvernul va încerca să atragă investitori, în condiţiile în care investiţiile directe au crescut cu 34%, scrie RFI Romania.

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Marea Neagră este amenințată cu ocuparea completă… de către meduze

Marea Neagră este amenințată. Oamenii reacționează diferit la meduze....

Recidivist depistat în timp ce încerca să vândă 456 de punguțe cu heroină

Depistat în timp ce încerca să vândă 456 de...

24 de percheziții într-un dosar cu trafic de droguri și operațiuni ilegale cu substanțe psihoactive VIDEO

Marți, 21 mai, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității...