Ce punem în locul energiei produse din cărbune. USR: „PSD și PNL mint că vor să stimuleze producția”

Data:

Toate amendamentele USR care obligau Guvernul să închidă minele de cărbune abia după ce sunt puse în funcțiune noi capacități de producție au fost respinse marți, în Parlament.

„Ce punem în locul energiei produse din cărbune? Asta e întrebarea la care PSD și PNL nu au vrut să ofere răspuns, astăzi, în Parlament“ arată USR, într-o postare pe Facebook.

„România produce mare parte din energie cu ajutorul apei și al cărbunelui“

USR acuză că PSD și PNL mint că vor să stimuleze producția națională de energie.

Citește și: VIDEO Parlamentul European: audiere publică pe tema „Impactul economic al sancțiunilor UE asupra Rusiei și economiei UE”

„Dincolo de minciunile PSD și PNL, stau faptele și datele exacte. România produce mare parte din energie cu ajutorul apei și al cărbunelui. Am putea sta și mai bine dacă PSD și PNL nu ar minți și nu ne-ar umple timpul cu vorbe goale și ar pune mâna să facă treabă.

DOUĂ minihidrocentrale, la Valea Sadului și Cârtișoara, pe Jiu, la 7 km de aria protejată, STAU de 3 ani, executate în proporție de 60-70%. Nimic nu-i împiedică pe cei de la PSD și PNL să le finalizeze și să le introducă în sistemul energetic național”, explică Radu Miruţă.

PSD și PNL sunt acuzate de USR de incompetență. „Amendamentul USR, care respectă angajamentele din PNRR, a fost respins. De ce? Pentru că PSD și PNL mint că vor să stimuleze producția națională de energie. Cu fiecare zi care trece, doar îngroapă sistemul energetic național”, atrage atenția USR.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Patronul Fermei Dacilor rămâne în arest la domiciliu. Decizia e definitivă

Patronul Fermei Dacilor rămâne în arest la domiciliu în...

Partidul Comasat Român face praf statul de drept

Partidul Comasat Român face praf statul de drept. Modificarea...

Primul primar USR dintr-un oraș care pleacă la PSD

Primul primar USR dintr-un oraș care pleacă la PSD...