Cum răspunde procurorul Horodniceanu, după ce a încercat să intimideze un polițist rutier

Data:

Fostul șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT), acum vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Daniel Horodniceanu, susține că întreaga scenă, în care a fost filmat intimidând polițiștii care l-au oprit în trafic, a fost „pusă la punct” de cei doi agenți de poliție, care l-ar fi cunoscut pe magistrat.

„La prima vedere, pentru un personaj neutru, avem de a face cu un polițist la datorie, care rezistă presiunilor încercate de un procuror, oprit în trafic în mod corect. În realitate, lucrurile stau în alt mod: am fost oprit în trafic la ora 1.30, noaptea, de un echipaj al poliției rurale, fără a încălca vreo normă rutieră”, se arată în răspunsul magistratului pentru Digi24.

Horodniceanu a afirmat că regretă reacția pe care a avut-o, pe care o pune însă pe seama faptului că a fost provocat de cei doi oameni ai legii, menționând că nu e prima dată când este oprit în trafic fără a încălca vreo normă rutieră.

„Am asistat la o scenetă bine pusă la punct de doi polițiști care mă cunoșteau (…) Aș accentua ideea că filmarea, scoasă din context, ilustrează un personaj reprobabil care abuzează de putere în față unui polițist la datorie.

Comportamentul meu intrigat poate avea un sens-deși e greu să privești că acceptabil orice exces de putere – doar în contextul mai larg în care conduceam regulamentar și polițiștii m-au oprit în condițiile descrise, precum și de faptul că nu este prima dată când se întâmpla asta. Faptul că pretindeau că nu ne cunoaștem a fost de natură să mă provoace, odată în plus, și să reacționez astfel.

Citește și Sindicatul Polițiștilor îi cere demisia procurorului Daniel Horodniceanu, pentru că s-a răstit la agenții care l-au oprit în trafic

Realizez că m-am aflat într-o situație provocată, dar ce este regretabil și îmi reproșez acest lucru, este că nu am rezistat provocării și, pe acest fond emoțional, probabil și combinat cu unele probleme personale, am reacționat în acest mod, care nu mă caracterizează”, se mai arată în răspuns, conform sursei citate anterior.

Asociația Magistraților din care face parte Horodniceanu a reacționat

„Având în vedere incidentul relatat de mass media, în care a fost implicat colegul nostru Daniel Horodniceanu, în calitate de membri AMASP, dorim să precizam public că regretam situația creata și escaladarea discuțiilor din momentul interacțiunii cu autoritățile.

Rămânem consecvenți valorilor noastre – integritate, statul de drept și egalitatea în fata legii – și dorim să subliniem că, indiferent de calitatea persoanelor implicate, interacțiunile de natură contondentă nu sunt și nu vor fi o soluție optimă pentru soluționarea vreunui conflict”, a precizat Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor (AMASP).

Ce a făcut Horodniceanu

Fost șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, în prezent vicepreședinte CSM, a fost oprit zilele trecute de polițiști, când circula cu mașina printr-o comună, iar dialogul acestuia cu agenții, în care se arată deranjat de faptul că a fost oprit, apare într-o înregistrare video publicată de jurnalist.ro.

Astăzi a apărut în media o filmare în care domnul Horodniceanu, fostul prim-procuror al DIICOT, actualmente vicepreședinte al CSM , a mai demonstrat încă o dată că în România, articolul 16 din Constitutie este scris doar pentru fraierimea care, nu-i așa, trebuie să se conformeze și să respecte legea, lege pe care politicienii in general, iată că și magistrații, o ignoră, ba chiar încearcă prin atitudine să intimideze polițistii care, culmea, nu fac decât să aplice legea!” se precizează în comunicatul transmis de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual – SNPPC, din Ministerul Afacerilor Interne.

sursa foto : Jurnalist.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Orașul din România care se încălzește cu energie geotermală. Proiectul a început din anii 1990

Orașul din România care se încălzește cu energie geotermală,...

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...