Ceasuri care spun o poveste. Steve McQueen și Tag Heuer

Data:

Steve McQueen și Tag Heuer. Anii 1960 au fost o perioadă de tulburări culturale și, similar cu schimbările sociale ale epocii, la fel, lumea orologeriei a fost pregătită pentru schimbări radicale.

Odată cu succesul tot mai mare al ceasurilor cu cuarț din Japonia, producătorii elvețieni au fost nevoiți să revigoreze vânzările în scădere cu noi modele mai potrivite pentru o clientelă activă și în creștere.

Introdus în 1969, Monaco-ul lui Heuer (brand de ceasuri elvețian) a schimbat regulile jocului.

A fost unul dintre primele ceasuri de mână din lume cronograf automatice (a căror întoarcere se face prin mișcările antebrațului și mâinii), găzduind legendarul Calibru 11.

Ceasul a fost numit după faimoasa pistă de curse de Formula 1

A fost, de asemenea, primul ceas cu carcasă rezistentă la apă. Astăzi, referința Monaco 1133 este o „icoană” printre pasionații  de cronograf.

Designul revoluționar a creat o nouă estetică, cu forma sa pătrată supradimensionată, cadranul albastru, secundarele subsidiare albe și limbile și marcajele orare roșii.

Proiectat de Jack Heuer, ceasul a fost numit după faimoasa pistă de curse de Formula 1 și a fost ales de Steve McQueen pentru personajul său din filmul „Le Mans” în 1970.

Citește și: PSD a pregătit activul de pensionari din Stâlpeni, pentru a ne amăgi și în 2024 cu cifre false și promisiuni

Steve McQueen și Jack Heuer au împărtășit dragostea pentru cursele cu motor

În anii 1960, soarele succesului a strălucit și asupra lui Steve McQueen: The Magnificent Seven, The Great Escape, The Cincinnati Kid, The Thomas Crown Affair și Bullitt, l-au propulsat la statutul de star mondial, aducându-i o nominalizare la un premiu Oscar și trei Globuri de Aur.

Steve McQueen și Jack Heuer au împărtășit dragostea pentru cursele cu motor, o pasiune care a unit cele două nume creând una dintre cele mai memorabile intersecții ale artei meșteșugului orologer și filmului.

„Mulțumesc că m-ai ținut în viață în toate aceste luni”.

Brandul Heuer a pregătit 3 ceasuri. Unul pentru filmările efective, altul pentru fotografiile statice necesare realizării postere-urilor, iar al treilea ca rezervă, în caz de deteriorare a vreunuia din cele două.

Cel mai important membru al echipajului din spatele scenei a fost Haig Alltounian – mecanicul șef pentru Le Mans și mecanicul personal al lui Steve McQueen.

McQueen l-a apreciat atât de mult pe Alltounian pentru rolul jucat pe platoul de filmare păstrându-i pe toți în siguranță, încât, în ultima zi i-a dăruit ceasul cronograf Heuer Monaco purtat la încheietura mâinii pe parcursul turnării peliculei.

După cum a afirmat Alltounian în documentarul din 2015, „Steve McQueen: The Man & Le Mans”, când i-a înmânat ceasul, McQueen a spus: „Mulțumesc că m-ai ținut în viață în toate aceste luni”.

Alltounian a refuzat să-l accepte, sugerându-i lui McQueen să îl dea soției sau fiului, prezenți în ultima zi de filmare.


po9

Continuarea în A.M. Press


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ampress.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. „In anii 1960….”The Cincinnati Kid”…. __–__SMQ, asul-din triada „King of the cool”, intr-adevar a fost-si inca este neegalat- cel mai cool actor al tuturor timpurilor, mai cool si decat H.Bogart („Casablanca”) si decat romanul Edward Gill Robinson(plecat din Romania, la 11 ani?)-„Litle Cesar”_, pentru ca el, SMQ, a avut acea expresie de usor rebel,de usor zeflemitor, ramanand in toate ipostazele mai mult decat un tip dragut, TOTUSI, in „The Cincinnati Kid”, SMQ este surclasat evident de EGR, „The Man”, cum era supranumit in circuitele de poker, si chiar isi demonstreaza suprematia, intr-un mod atat de tacticos, incat este imposibil de descris, trebuie urmarite scenele respective…Iar mai tarziu, SMQ are un nou val de succes, cu „Papillon”, si cu ” The Getaway”, *+ impreuna ca a doua sa sotie Ali MacGraw, arhicunoscuta din „Love Story”, cu celalalt rebel si frumos …(Un fel de ” The Driver”, cu Ryan O’Neal si cu brutalul Bruce Dern, teroristul domestic din „Black Sunday”, sau „capitanul” din „Coming Home” , cu celebra Jane Fonda, amandoi ” mai batrani ca timpul”, 93 si 94 ani…JF, arhicunoscuta si prin scenele sale nude, ca in „Klute”, sau filmul „Barbarella”- cel mai popular nude, este un poster facut pe o plaja italiana…))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Miturile legate de mahmureală. Sfaturile unui medic

Miturile legate de mahmureală, demontate de un medic ieșean....

Sfatul nutriționistului pentru masa de Paște | Ziarul de Iași

Sfatul nutriționistului pentru masa de Paște. Ce reguli trebuie...

Beneficiile sparanghelui. Una dintre cele mai sănătoase legume

Beneficiile sparanghelui. Este una dintre cele mai sănătoase legume,...