Cel mai important producător de carne din județul Iași investește în energia verde | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Cel mai important producător de carne din județul Iași investește în energia verde. Compania Kosarom va folosi 5,5 milioane de euro din fonduri proprii și de la Uniunea Europeană pentru panouri fotovoltaice.

Panourile fotovoltaice se vor amortiza în 5 ani. „Vor fi mai multe panouri pe fiecare abator, fermă în parte, pentru mai multe locații pe care le avem noi, cu cele trei societăți”, a declarat omul de afaceri Lucian Apostol, președintele Grupului de Firme Kosarom.

Compania a mai alocat și în trecut 300.000 de euro pentru panouri. Anul trecut, profitul net al Kosarom, SuinProd și Avitop a trecut de 8 milioane de euro.

Citește și: Ce spune CNSAS despre raportul care pretinde că Nicușor Dan a colaborat cu Securitatea

Cel mai important producător de carne din județul Iași investește în energia verde 5,5 milioane de euro.

A investit în energia regenerabilă și în urmă cu 2 ani

Proiectele sunt în stadiul de autorizări și presupun instalarea unor panouri fotovoltaice, destinate consumului propriu, în județele Iași și Neamț.

Reprezentanții Kosarom au apreciat că investiția ar urma să se amortizeze în aproximativ 5 ani.

Compania a mai investit în energia regenerabilă și în urmă cu 2 ani, când a alocat în acest scop 300.000 de euro, bani cu care a reușit să instaleze în jur de 890 de panouri fotovoltaice.

Kosarom, unul dintre cei mai mari jucători din industria cărnii din România, investește în acest an 5,5 milioane de euro în panouri fotovoltaice pentru eficiența energetică.

Proiectele sunt în stadiul de autorizări, panourile urmând a fi amplasate atât în județul Iași, cât și în județul Neamț.

Citește și: Erorile din dezvăluirea despre colaborarea cu Securitatea a lui Nicușor Dan. Documentul este scris fără diacritice

Investiția este destinată pentru consum propriu și nu pentru a livra energie în sistem, după cum explică, pentru Ziarul de Iași, reprezentanții grupului de firme, din Iași.

„Vor fi mai multe panouri pe fiecare abator, fermă în parte, pentru mai multe locații pe care le avem noi, cu cele trei societăți“, a declarat omul de afaceri Lucian Apostol, președintele Grupului de Firme Kosarom.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Drumuri județene modernizate pentru legătura la autostrada Curtea de Argeș-Râmnicu-Vâlcea | Argeșul Online

Consiliul Județean Argeș a adoptat, ieri, trei hotărâri menite...

Experiență unică pentru tineri din șapte județe, în Tabăra Militară Airsoft Agafton | Monitorul de Botoșani

Tabăra Militară Airsoft Agafton oferă tinerilor o experiență unică,...

SculptFest, la a treia ediție. Ateliere, concerte și activități outdoor | Ebihoreanul.ro

Vineri începe cea de-a treia ediție a SculptFest (26-28...