S-a pensionat din MAI la 25 de ani. DNA și DGA fac verificări | Aktual24

Data:

S-a pensionat din MAI la 25 de ani. DNA și DGA fac verificări amănunțite în toate cazurile de pensionări medicale considerate suspecte, în care au fost invocate afecțiuni ce ridică semne de întrebare în privința autenticității lor.

Cadre DGA (Direcția Generală Anticorupție) și procurori DNA (Direcția Națională Anticorupție) au declanșat verificări în cazul mai multor pensionări medicale care vizează jandarmi, pompieri, polițiști, au declarat surse judiciare pentru aktual24.ro.

Citește și: Premiile Europene pentru Patrimoniu, acordate restaurării Bisericii Evanghelice Săsești din Alma Vii și Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca (FOTO | VIDEO)

Tânărul pensionar nu este un caz singular

Este luat în vizor și cazul polițistului din Satu Mare care s-a pensionat la vârsta de 25 de ani.

Direcția Generală Anticorupție a Ministerului Afacerilor Interne s-a sesizat din oficiu și, sub coordonarea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA), efectuează cercetări în legătură cu pensionarea din motive medicale a unor funcționari ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Direcția Generală Anticorupție (DGA) și Direcția Națională Anticorupție (DNA) au ridicat deja mai multe documente legate de pensionarea medicală a unor polițiști, jandarmi și pompieri.

Suspiciuni față de legalitatea emiterii documentelor medicale

Documentele au fost ridicate de la Direcția Medicală a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și Spitalul Gerota.

Citește și: Humanitas, Humanitas Fiction și Humanitas Junior la Bookfest. Peste 1.000 de titluri, cărți cu prețuri speciale, 39 de evenimente, lansări, sesiuni de autografe, dezbateri

În cauză există suspiciuni cu privire la legalitatea emiterii și valorificării documentelor medicale necesare obținerii clasării apt limitat/inapt pentru serviciul în poliție, în condițiile unui număr semnificativ și în continuă creștere a cazurilor de acest gen.

Continuarea în Aktual24

Citește și: Românca închisă în China se stinge în indiferența autorităților române. „Cum să rămâi indiferent știind că i-au căzut dinții din gură din pricina inaniției?”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: aktual24.ro)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related