Judecătoarea cu argumente pro-violator, fără 25% din salariu, timp de un an

Data:

Judecătoarea Cristina Coarnă de la Judecătoria Brăila a devenit, de departe, cel mai sancționat din punct de vedere disciplinar magistrat brăilean al ultimilor ani.

Ajunsă în atenția opiniei publice prin prisma deciziei de eliberare din arest preventiv a unui pedofil – justificată cel puțin îndoielnic, Coarnă a fost taxată din nou de Consiliul Superior al Magistraturii. DEBRAILA.ro a prezentat, de-a lungul timpului, mai multe astfel de soluţii controversate ale judecătoarei.

Citește și: Cătălin Drulă: După pensiile speciale, PSD și PNL au salvat și cumulul pensie-salariu pentru speciali

Acum doi ani și jumătate, judecătoarea a argumentat înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul bărbatului care a batjocorit o fetiță de 13 ani prin faptul că „faptele inculpatului nu sunt de o aşa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare, o reacţie a societăţii, ieşiri în stradă sau proteste în presă”.

În urma acestui caz, intens mediatizat la nivel național, Consiliul Superior al Magistraturii a decis suspendarea din magistratură pentru 6 luni a Cristinei Coarnă, însă aceasta a contestat hotărârea, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a înlocuit sancțiunea disciplinară cu o alta, respectiv diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 25% pe o perioadă de trei luni.

Continuarea, în De Brăila


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursă foto: De Brăila

spot_imgspot_img
De Brăila
De Brăila
Înființat în 2016, site-ul de știri debrăila.ro are, pe Facebook, peste 69.000 de urmăritori. Publicația online este cunoscută pentru numeroasele subiecte preluate de presa centrală, care vizează, în mod special, politica, administrația, crima organizată și justiția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Onea se întoarce la DNA

Instanța supremă a anulat ordinul fostului procuror șef al...

S-a clasat dosarul judecătorului Bogdan Mateescu și al tatălui său | G4 Media

S-a clasat dosarul judecătorului Bogdan Mateescu și al tatălui...

Cum arată vila unde fac arest fiii „vrăjitoarei” Sidonia, criminalii de la Padina

Acest imobil din Sectorul 5 este locul unde frații...