ChatGPT creează controverse în mediul academic ieșean

Data:

Programul ChatGPT este deja folosit de studenți, indiferent că este vorba despre proiecte complexe sau nu.

,,Sigur că studenții utilizează ChatGPT, se folosesc de așa ceva. Problema noastră e să punem întrebări și să vedem în ce măsură știu despre ceea ce este acolo”, a declarat prof. Vasile Manta din cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare, Universitatea Tehnică ,,Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI).

Astfel, profesorii pot doar să verifice dacă ChatGPT este responsabil de o sarcină atribuită în mod normal studentului, respectiv dacă există efecte negative, având în vedere că poate genera texte întregi.

Citește și: Cum și-au dublat veniturile angajații instanței supreme, prin „drepturi salariale restante”, anul trecut

,,Până la urmă nu ai ce face, este un instrument și ca examinator trebuie doar să-l folosești în avantajul tău. Sigur că studenții vor face, vor lua, vrem să vedem dacă e optim, dacă înțeleg ce au luat, nu prea poți să îți dai seama de orice. Trebuie să ne schimbăm puțin modul de evaluare. Să insistăm mai mult pe gândire, pe logică. De ce au făcut așa și nu altfel? Nu cum e făcut. Și foarte multe companii încearcă să folosească ChatGPT. Caută persoane care utilizează aceste chatbot-uri pentru a le folosi, efectiv. Să crească eficiența”, a adăugat profesorul.

Totuși, în ceea ce privește lucrările de cercetare, lucrurile sunt mai complicate. Pot detecta sistemele de plagiat intervenția ChatGPT? Compania care a dezvoltat programul a mai lansat aplicația ,,Open AI Text Classifier“, care identifică cine a scris un text: omul sau inteligența artificială, dar nu este precisă.

,,Nu pot identifica, adică este greu de identificat cu un soft de plagiat. Nu știi dacă e scris de el sau de altcineva, dar de testat, urmărit și întrebat o poți face ca profesor. ChatGPT redactează referate destul de curate, discursuri foarte bune, însă anumite lucruri nu au logică, fiind antrenat pe cazuri generale”, a menționat profesorul.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Autografele unor personalități legionare, prezentate la Biblioteca Județeană din Prahova

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related