Campionatul Mondial de Esports de la Iași, gaură de 8 milioane de euro

Data:

Campionatul Mondial de Esports de la Iași a însemnat o gaură de 38 milioane de lei. Este o sumă uriașă.

Prăduială din bani publici. Raportul oficial al Camerei de Conturi a județului Iași: 8 milioane de euro ne-a costat, anul trecut, organizarea Campionatului Mondial de Esports. Cât jumătate din valoarea reabilitării Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” sau echivalentul a 5 tramvaie moderne. Se puteau construi 4 grădinițe sau cumpăra 20 de autobuze.

Evenimentul a fost un fiasco total: impact redus, cheltuieli bugetare cu nemiluita, un pomelnic de nereguli contabile. Un simplu exemplu: au fost achiziționate, prin cumpărare directă, bilete de avion de 4,3 milioane de lei. Dar pragul valoric pentru efectuarea achizițiilor directe este, legal, de 270.120 lei.

Citește și: Cum și-au dublat veniturile angajații instanței supreme, prin „drepturi salariale restante”, anul trecut

Campionatul Mondial de Esports de la Iași, mai multe procese

Primăria a prevăzut încasări din biletele la concerte de 10 milioane de lei, în realitate n-au fost nici 2 milioane lei. Sunt mai multe procese deschise împotriva Clubului Sportiv Municipal (CSM) Iași 2020, al Primăriei, cu mize de milioane de dolari.

Primarul Mihai Chirica, principalul profitor ca imagine publică, refuză să justifice cheltuirea celor 8 milioane de euro din banii ieșenilor. A fost cel mai scump spectacol omagial organizat vreodată în țară pentru beneficiul electoral al unei singure persoane, celebrele „Cântarea României” ale lui Ceaușescu fiind cu mult mai ieftine.

Totuși, controlul Camerei de Conturi pare o pospăială: două amenzi în valoare cumulată de 22.500 lei.

Scandalul anului este vila de 8 milioane de euro pentru viitoarea reședință a președintelui Klaus Iohannis. Spectacolul de la Iași a costat tot 8 milioane și banii s-au evaporat într-o săptămână. Ieșenii plătesc singuri acești bani pentru un primar fără să rămână nici măcar o casă de protocol.

Continuarea, în Reporteris.ro

Citește și: Autografele unor personalități legionare, prezentate la Biblioteca Județeană din Prahova

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie | Bihoreanul

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie, acesta este obiectivul urmărit...

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. 3 au fost deja respinși | Ziarul de Iași

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. Trei...