CJ Botoșani plătește gafele primăriilor cu bani din fondul de rezervă | Monitorul de Botoșani

Data:

CJ Botoșani plătește gafele primăriilor cu bani din fondul de rezervă, consilierii județeni hotărând joi să aloce peste 333.000 de lei din fondul de rezervă bugetară pentru a ajuta Primăria comunei Văculești să-și redeschidă conturile și să-și reia activitatea.

Decizia vine după ce Primăria Văculești s-a confruntat cu blocarea conturilor și punerea sub sechestru a bunurilor din cauza unei datorii de peste 60.000 de euro.

Hotărârea de a aloca fonduri nu a fost luată fără dezbateri aprinse. Înainte de vot, consilierul județean Gabriel Alecsandru a cerut clarificări privind circumstanțele care au condus la această situație. Președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, a evitat să ofere un răspuns detaliat, menționând că toate informațiile necesare se găsesc în mapa de ședință.

„Noi am acordat astfel de sprijin și altor primării. În acest mandat, Consiliul Județean a acordat ajutoare din fondul de rezervă tuturor primăriilor care au avut conturile blocate în astfel de decizii ale instanțelor de judecată sau ale executorilor judecătorești și este o chestiune similară”, a invocat Doina Federovici.

Totuși, în timpul interpelărilor, Gabriel Alecsandru a reiterat nemulțumirile sale.

Citește și: Dominic Fritz: „Trebuie să fim sinceri cu oamenii că nu putem face magie, nu putem promite orice” | INTERVIU

„Acest fond trebuie folosit pentru problemele urgente ale oamenilor”

„Nu cred că fondul de rezervă a fost creat pentru a achita datoriile UAT-urilor. Acest fond trebuie folosit pentru problemele urgente ale oamenilor, cum ar fi lipsa apei în multe comunități. Ați crescut prețul apei cu 40% și acum oamenii nu au apă deloc. Mulțumim lui Dumnezeu că a plouat și au mai scăpat de această problemă”, a subliniat Gabriel Alecsandru.

Și consilierul Gheorghe Nazare a solicitat explicații despre motivele care au dus la executarea silită, dar a primit același răspuns. Doina Federovici a afirmat că toate detaliile au fost discutate în Comisia de Buget a Consiliului Județean.

Continuarea, în Monitorulbt.ro

Citește și: Luptăm pentru pace și alte bazaconii de la extrema dreaptă

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorulbt.ro)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related