CJ Maramureș plătește din bani publici promovarea vizitei lui Ciucă

Data:

Administrația județeană din Maramureș a achiziționat spațiu de promovare la televiziunile locale și în mediul online pentru a prezenta vizita premierului Nicolae Ciucă în județ.

Cum partidele nu au dreptul legal să achiziționeze publicitate politică la TV, instituțiile o pot face în afara campaniilor electorale.

Consiliul Județean Maramureș, județ în care premierul s-a aflat la sfârșitul săptămânii trecute, a cumpărat prin achiziții publice spații la diferite televiziuni locale sau în presa online pentru a reflecta vizita lui Nicolae Ciucă în județ, dar și activitatea instituției de la nivel local.

Vizita premierului într-un județ al României ar trebui să reprezinte un subiect important pentru agenda oricărei redacții locale, subliniază analiștii consultați de Europa Liberă.

Temele de interes local sau problemele naționale ar trebui prezentate în produse jurnalistice autentice, fără a fi nevoie de o promovare suplimentară. Preluarea mesajelor premierului ar trebui să constituie un demers natural și nu unul determinat de plăți suplimentare.

„Nu vine premierul în fiecare zi în județ. Ar trebui să ne întrebăm de ce Consiliul Județean cumpără servicii de publicitate pentru a promova mai degrabă că vine premierul Ciucă. Poate să fie o reclamă politică”, este opinia lui Septimius Pârvu, expert electoral.

Citește articolul integral pe Romania.europalibera.org

Citește și: Percheziţii la Jandarmeria Maramureș. Procurorii militari au ridicat înscrisuri informatice

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Consiliul Județean Maramureș / Facebook)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related