Candidatul Alianței Dreapta Unită la CJ Constanța n-a trecut în declarația de avere o moștenire de 13 hectare

Data:

Candidatul Alianței Dreapta Unită la CJ Constanța n-a trecut în declarația de avere o moștenire de 13 hectare, pe care a primit-o în ianuarie 2023.

Este vorba despre o livadă în stațiunea Olimp, la marginea Pădurii Comorova, singura de acest fel de pe litoral și care se află în plin proces de defrișare. Palaz nu și-a trecut terenurile în declarația de avere din iunie 2023.

Conform informațiilor obținute de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța, fostul prefect și vicepreședinte al Consiliului Județean a dobândit două terenuri de 8, respectiv 5 hectare în urma succesiunii ca urmare a decesului tatălui său (iunie 2022).

Candidatul Alianței Dreapta Unită la CJ Constanța: „A fost fără intenție”

Palaz a declarat pentru Info Sud-Est și G4Media că nu a trecut terenurile în declarația de avere pentru că a decis să treacă toate proprietățile pe care le-a moștenit de la tatăl său o singură dată:

„A fost fără intenție. Am zis că le trec pe toate deodată, altfel ar însemna să-mi schimb declarația de avere la două săptămâni, pe parcurs ce-mi ies titlurile de moștenire”, a declarat candidatul ADU la CJ Constanța.

Citește și: Andreea Pora: Pentru mediul privat, coaliția PSD-PNL va fi precum ciuma. Nu prosperitate, ci sărăcie și afaceri închise

Pe terenurile moștenite de Palaz în Olimp sunt depozitate în prezent utilajele și stabilopozii necesari pentru proiectul de lărgire a plajelor din zona respectivă („proiectul de reducere a eroziunii costiere, faza II, 2014-2020, lot 9 – protecția și reabilitarea litoralului românesc al Mării Negre în zona Balta Mangalia-Venus-Cap Aurora”, conform Cadastru).

Palaz a declarat că de la societatea menționată încasează aproximativ 20.000 de euro pe an redevență pentru că îi ține utilajele și stabilopozii.

Fostul prefect a mai declarat că a mai moștenit și va trece în declarație și un teren de 800 mp la Predeal, un altul agricol într-o zonă apropiată livezilor din Olimp, un apartament în Tomis Nord (un cartier din Constanța din apropierea intrării în Mamaia) și altele.

Articolul integral în Info Sud-Est!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursă foto: Google Earth

spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie | Bihoreanul

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie, acesta este obiectivul urmărit...

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. 3 au fost deja respinși | Ziarul de Iași

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. Trei...