Clotilde Armand a făcut plângere penală împotriva șefului Autorității Electorale Permanente

Data:

Clotilde Armand a făcut plângere penală împotriva șefului Autorității Electorale Permanente. Primarul Sectorului 1, candidat din partea Alianţei Dreapta Unită la alegerile locale din 9 iunie, a declarat marți că sesizează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) împotriva lui Toni Greblă, pentru abuz în serviciu şi instigare la fals în acte oficiale, informează Agerpres.ro.

„Am venit aici ca să trag un semnal de alarmă şi ca să depun o plângere împotriva preşedintelui AEP, Toni Greblă, pentru abuz în serviciu, pentru modul defectuos în care au fost organizate alegerile şi pentru instigare la fals în acte oficiale.

Toni Greblă a patronat un adevărat haos electoral. Pe fondul oboselii, membrii comisiilor din secţiile de votare au fost obligaţi să întocmească nişte procese verbale cu nişte falsuri grosolane (…), cheile nu se închideau, sunt nenumărate nereguli, nenumărate probleme, totul pe fondul oboselii.

Oamenii au aşteptat nedormiţi 30 de ore, unii după ce au stat ore în secţiile de votare (…) pentru a număra, au stat ore pentru a aştepta ca sacii să fie preluaţi”, a declarat Clotilde Armand, cu prilejul depunerii plângerii, marţi, la PÎCCJ.

Citește și: Cine scoate tinerii la vot. Interviu cu influencerul Silviu Faiăr

Clotilde Armand a făcut plângere penală

Clotilde Armand a mai susținut că sistemul informatic nu funcţiona bine şi că în prezent se face presiune asupra preşedinţilor de secţii de votare să „închidă totul, chiar dacă procesele verbale nu sunt corecte”.

„Sunt o mulţime de nereguli (…). Ce se întâmplă este o pată neagră asupra democraţiei din România (…). Trebuie (…) neapărat să fie renumărate un număr destul de mare de secţii de votare, pentru că ce găsim nu corespunde (…) cu realitatea cu care s-au confruntat membrii comisiilor de votare. (…) voturile au fost plimbate, am găsit buletine deja ştampilate, am găsit un număr de nereguli (…). Aceste alegeri au fost profund viciate în modul lor de organizare”, a declarat Clotilde Armand, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Cine este de vină, poporul sau politicienii?

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related