Clujul, lider la nivel european în ceea ce privește tranziția verde

Data:

Clujul, lider la nivel european în ceea ce privește tranziția verde. Cluj-Napoca a primit titlul EU Mission Label pentru orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic, ceea ce reprezintă o recunoaștere a eforturilor orașului de a gândi un plan complex pentru tranziția verde.

Edilul Emil Boc a primit, în numele comunității clujene, placheta EU Mission Label–Climate Neutral&Smart Cities–Misiunea Uniunii Europene pentru orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic.

După cum a arătat primarul Emil Boc în mesajul său, acest titlu este o recunoaștere a angajamentului de creștere a calității vieții prin implementarea politicilor europene legate de tranziția verde, aspect ce plasează municipiul Cluj-Napoca în primele 10 orașe din Uniunea Europeană.

Citește și: Un brăilean de 25 de ani a murit după s-a răsturnat cu mașina furată de la un prieten

Eticheta Misiunii are rolul de a facilita accesul Municipiului Cluj-Napoca la finanțările europene

„Această etichetă nu este doar un titlu, este o responsabilitate de a ne continua munca pentru un viitor mai verde și un viitor mai bun pentru toți.

Și nu în ultimul rând, este și un simbol al atractivității modului de viață european. Transmite un mesaj tuturor oamenilor din Europa, anume că Europa este soluția, nu cauza problemelor noastre. Așadar, doar împreună, în Europa, avem o soluție la toate problemele noastre”, a explicat Emil Boc.

„EU Mission Label” este o recunoaștere a eforturilor Clujului de a gândi un plan complex pentru tranziția verde și o validare a acțiunilor și proiectelor pe care administrația locală le derulează alături de ecosistemul local și partenerii internaționali.

Eticheta Misiunii are rolul de a facilita accesul Municipiului Cluj-Napoca la finanțările europene, naționale și regionale, dar și la investiții private.

Articolul integral în Monitorul de Cluj!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: monitorulcj.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Uber și Bolt versus taxi. Ce alimentează conflictul  | Ziarul de Iași

Concurența dintre firmele de taxi tradiționale și serviciile de...

Cum va fi amenajată Piața Consiliul Europei din Alba Iulia | Alba24

Cum va fi amenajată Piața Consiliul Europei din Alba...