Guvernul Ciolacu, consiliul local majoritar PSD-PNL și primarul opresc definitiv apa curentă la Stâlpeni

Data:

Luna trecută, Guvernul Ciolacu și-a asumat, prin răspundere în parlament, un pachet de măsuri bugetare și fiscale care au fost adoptate sub forma Legii nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung. În aceasta sunt incluse și unele măsuri, denumite „anti-cash”, prin care se reduc plafoanele plăților cu numerar între societățile comerciale, între societăți și consumatori sau între persoanele fizice.

Spre exemplu, plafonul cu plăți totale cu numerar în relația cu PFA sau persoane juridice este de 2.000 de lei, plafonul maxim de numerar în casă este de 50.000 de lei, sumele ce depășesc trebuind depuse în contul bancar al firmei, iar plățile pentru facturile mai mari de 1.000 de lei nu pot fi fracționate, cum ar fi parțial cash, parțial plată bancară sau plata cash în mai multe tranșe.

În fapt, guvernul impune persoanelor fizice și juridice ca operațiunile de încasări și plăți în numerar să fie efectuate exclusiv prin instrumente de plată fără numerar. Sancțiunile încălcării acestor prevederi însemnând o amendă de 25% din valoarea plătită care depășește plafonul maxim, dar nu mai puțin de 500 de lei, plus o amendă cuprinsă între 15.000 și 20.000 de lei.

Citește și: SUA anunță că războiul dintre Israel și Hamas nu se va extinde. „Un conflict regional extins în Orientul Mijlociu a fost descurajat”

Răspunsul acestuia a fost scurt și îngrijorător: „Închiderea”

L-am întrebat pe administratorul firmei de utilități din comuna Stâlpeni SC APA SERV TOP STÂLPENI SRL, Fica Adrian, cum afectează societatea aceste măsuri care vor intra în vigoare începând cu 11 noiembrie, adică peste o săptămână,. Răspunsul acestuia a fost scurt și îngrijorător: „Închiderea”.

Motivul ar fi acela al popririi impuse de ANAF de ani buni pe conturile firmei pentru o datorie realizată de fostul administrator al societății de apă, Nițu Gheorghe, cu binecuvântarea primarului Șerbănoiu și a consiliului local Stâlpeni. Datoria a fost făcută îndeosebi din cauza deciziei ca încasările APA SERV TOP STÂLPENI SRL să fie deturnate pentru a fi plătite ilegal obligațiile de plată ale fostei asocieri Stâlpeni – Mihăești, SERVUTIL, societate care a fost falimentată și desființată acum câțiva ani.

Continuare în Gazeta de Stâlpeni!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Facebook Compania Județeană Apa Serv S.A.)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related