Consiliul Europei cere României să modifice legile justiției și să desecretizeze banii dați de partide la presă

Data:

Raportul de monitorizare al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei privind România notează progrese făcute de țara noastră în domenii esențiale, dar exprimă îngrijorări legate de nerespectarea avizelor Comisiei de la Veneția în reforma justiției și lupta anticorupție.

De asemenea, raportul cere desecretizarea contractelor uriașe ale partidelor cu presa și cere oficial Comisiei de la Veneția să dea un aviz pe cele trei proiecte de legi ale justiției inițiate de ministrul Cătălin Predoiu.

In martie 2022 Comisia de la Veneția a recomandat Guvernului ca parchetele specializate, DNA și DIICOT, să capete competențe de investigare a infracțiunilor comise de magistrați.

Potrivit documentului, care este un draft înainte ca opinia să fie dată publicității, Comisia de la Veneția „regretă graba cu care controversata lege de desființare a Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiției (SIIJ) a trecut de Parlament, ceea e înseamnă că legea a fost adoptată înainte ca un punct de vedere să poată fi elaborat de către Comisie”.

Continuarea, pe G4Media.ro!

Foto Guvernul Romaniei

Citește și: „Vecinii mei, evreii”, expoziţie document despre fosta comunitate evreiască din Maramureș

Un nou magazin Humanitas-Takumi în București, pe faimoasa stradă Lipscani

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
1 COMENTARIU
  1. Nu exista drum de intors . Politicul din Romania si nu numai ,este obligat sa reformuleze toate legile pe justitie .Toata lumea pricepe nevoia de a se implementa toate deciziile UE .Pe la Tv mai se burzuloiesc unii dar tot degeaba . Tavalugul banilor vine rapid peste noi .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție....

Soția procurorului general, detașată încă 3 ani la CSM

Soția procurorului general va continua să fie detașată la...