Victor Micula a scăpat de dosarul în care era acuzat de distrugerea unei mașini

Data:

Victor Micula a scăpat de dosarul în care era acuzat de distrugerea unei mașini. Fiul omului de afaceri Ioan Micula a scăpat de acuzația de instigare la fals în declarații, într-un dosar în care a fost suspectat că ar fi pus un prieten să mintă la Poliție și să susțină că a avut un accident.

Procurorii susțin că Micula jr. l-ar fi instigat pe acesta să îi arunce autoturismul Mercedes G 500 într-o prăpastie, lângă Stâna de Vale, ca să poată încasa o asigurare de 275.000 de euro, informează Bihon.ro.

În 1 martie, Judecătoria Beiuș a dispus încetarea procesului penal ca urmare a împlinirii termenului de prescriere a faptei. În plus, instanța a observat că firma de asigurări s-a împăcat cu inculpații în timpul urmăririi penale.

De altfel, procurorii au și dispus clasarea dosarului pentru infracțiunile de tentativă la infracțiunea de înșelăciune privind asigurările, respectiv instigare la această infracțiune întrucât compania de asigurări și-a retras plângerea.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Citește și: Judecătoarea Daniela Panioglu, după ce a fost exclusă a 5-a oară din magistratură: „Justiția nu mai este o putere, ci o vulnerabilitate națională”

Victor Micula a scăpat de dosar. Deocamdată

„Aspecte contradictorii” în declarația prietenului lui Micula Jurnal bihorean și Bihon au dezvăluit că, potrivit rechizitoriului din 20 ianuarie 2022 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, Raul Ionuț Goina ar fi fost instigat de Victor Micula, cu care era prieten, să anunțe Poliția din Beiuș în legătură cu producerea unui eveniment rutier.

Concret, pe 1 aprilie 2021, Raul Goina le-a declarat în scris anchetatorilor că înainte cu o zi, în jurul orei 19:10, Micula jr. i-a cerut să conducă un Mercedes G500 al tânărului om de afaceri. Goina susținea că, aflat pe drumul județean 764A Stâna de Vale – Budureasa, „din cauză că a intenționat să evite niște pietre aflate pe carosabil”, a pierdut controlul vehiculului. Mașina a căzut în prăpastie, iar Raul Goina spunea că s-ar fi salvat în ultimul moment.

Continuarea, în Bihon.ro

Citește și: Decizia arbitrară de desființare a unui complet, suspendată în instanță. Premieră în justiție

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Bihon.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași | Ziarul de Iași

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași, proiect...

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după o vizită la Moscova | Aktual24

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după...