Cotoșman, spaima șoselelor, numit secretar de stat la Forțele de Muncă

Data:

Premierul Nicolae Ciucă l-a numit pe Florin Irinel Cotoșman în funcția de secretar de stat al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Potrivit unor surse politice, Cotoșman este omul de încredere a lui Paul Stănescu, secretarul general al PSD. Condamnat cu amânarea executării pedepsei după ce a condus sub influența alcoolului, Cotoșman se judecă cu poliția și cu DSP.

Inițial, acesta urma să ocupe funcția de șef al Garzii Naționale de Mediu, dar instituția revenise PNL.

În 2017, Cotoșman era trimis în judecată de Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. A fost condamnat de Curtea de Apel Craiova la o pedeapsă de 1 an și 6 luni închisoare cu amânarea executării pedepsei și un termen de încercare de doi ani. „În baza art.421 pct.2 lit. a C.p.p. admite apelul declarat de apelantul Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina împotriva sentinței penale nr. 277/2017 a Judecătoriei Slatina. Desfiinţează în parte sentința penală nr. 277/2017 a Judecătoriei Slatina si rejudecând: În temeiul art. 85 alin 2 lit. g) Cp impune ca pe durata termenului de supraveghere inculpatul să nu conducă autovehicule. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale apelate care nu contravin prezentei decizii penale”, se arată în sentinţa Curţii de Apel Craiova, care este definitivă.

Amendat de două ori

Cert este faptul că noul secretar de stat are o problemă cu respectarea regulilor de circulație și nu numai. Potrivit portalului instanțelor de judecată, în luna aceasta, el a contestat în instanță procesul verbal întocmit de un polițist de la IPJ Olt, iar în februarie 2022, a contestat un alt proces verbal, probabil o amendă, dată de Direcția de Sănătate Publică Olt.

Ultima declarație de avere depusă de Cotoșman este din lun mai 2020 și este aferentă anului fiscal 2019. Atunci, el se angaja ca auditor public extern la Camera de Conturi Olt și a declarat că l-a împrumutat pe un anume Liviu Florin Chirea cu 610.000 de lei. Un an mai devreme, avea împrumutați la Chirea 710.000 de lei.

A vândut terenul donat

Conform declarației de avere din 2017, Cotoșman arată că a vândut un teren intravilan în suprafață de 375.000 metri pătrați din comuna Ianca, Olt, către o firmă din Spania, terenul fiind obținut prin donație în 2006. A încasat pe el 643.900, fără a preciza moneda.

Florin-Irinel Cotoşman a lucrat mai mulţi ani în cadrul Camerei de Conturi Olt, până în 2014, când a fost numit de premierul de atunci al României, Victor Ponta, în funcţia de comisar general adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu.

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum arată declarația pentru „Taxa pe lux”

Taxa pe lux a intrat în vigoare. Românii care...

Ce spune Donald Trump după retragerea lui Joe Biden

Donald Trump spune despre vicepreședinta Kamala Harris că este...

Joe Biden se retrage din cursa electorală pentru președinția SUA

Președintele Joe Biden se retrage din cursa pentru Casa...