COVID-19 unul dintre motivele de a crește competențele Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi

Data:

Foto: EURACTIV

În calitate de procuror şef european, Kovesi nu se teme de presiuni politice asupra Parchetului European (EPPO), pe care îl conduce. Experiența românească a imunizat-o.

Procesul CEDO Kovesi contra României a scurtcircuitat recent tema Coronavirus și a readus în atenție competențele Parchetului European, ca structură supranațională abilitată să investigheze fraude și spețe de crimă organizată.

LCK a acordat mai multe interviuri în România și în Europa. Fostul procuror șef DNA consideră cauza câștigată nu atât ca pe o victorie proprie ci ca pe o clarificare privind independența procurorilor și a sistemului judiciar din Europa.

EURACTIV Slovacia a realizat un interviu cu Laura Codruța Kovesi, abordând mai multe teme: competențele și activitatea Parchetului European; fondurile și resursele umane împotriva crimei organizate în Europa; competența de a investiga eventuale abuzuri în utilizarea fondurilor europene în stoparea pandemiei Covid-19 etc.

Citește și: Avocata Laurei Kovesi, despre culisele procesului câștigat la CEDO: “E primul reclamant din viața mea care nu a dorit bani”

Despre redacția informală #CovRoMd

Rețeaua informală #CovRoMd cuprinde 27 de publicații de nivel local, regional, național, reprezentate de PressHub: Express de Banat (Caraș-Severin, Timiș), Mesagerul de Sibiu (Sibiu), Monitorul de Cluj (Cluj), Alba24.ro(Alba, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Sibiu, Timiș), Gazeta de Dimineață (Hunedoara), Argeșul Online (Argeș), Epoch Times Romania (național),Monitorul de Botoșani (Botoșani), Oradea Press (Bihor), eBihoreanul(Bihor), Átlátszó Erdély (Harghita, Covasna, Cluj, Bihor, Satu Mare, Mureș), Revista 22 (national level), Zi de Zi (Mureș), Jurnalul Văii Jiului (Hunedoara), Arad24.net (Arad), Banatul Azi (Timiș, Arad, Caraș-Severin), inRoman.ro (Neamț), Resita.ro(Caraș-Severin), Liber în Teleorman (Teleorman), Info Sud-Est(Tulcea, Constanța), Jurnalul de Argeș (Argeș), Crișana (Bihor), Transilvania Reporter (Bistrița-Năsăud, Cluj, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj), Gazeta de Sud (Dolj, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Olt), Viața Liberă (Galați), Ziarul de Iași (Iași) și Vrancea24 (Vrancea). 

La nivel european, rețeaua include partenerul EURACTIV.ro (parte a rețelei pan-europene EURACTIV, prezentă în 14 țări, cu sediul central la Bruxelles), la nivelul Republicii Moldova, report.md, și, la nivelul unei comunități de 5,6M de utilizatori în România și 1M în diaspora românească, HotNews.ro, prin platforma de dezbateri interactive, LIVE VIDEO #deladistanță.

spot_imgspot_img
spot_img
Freedom House
Freedom House
PressHUB, cea mai răspândită rețea de presă din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related