Cozmin Guşă și candidatura la Preşedinţia României | Puterea a Cincea

Data:

Cozmin Guşă și candidatura la Preşedinţia României. Controversatul politician și-a anunțat intrarea în cursa pentru Cotroceni, ca independent.

După ce în ultimii aproape 25 de ani a fost când politician – traseist, trecând de la PD, la PSD, la PIN, apoi, după 16 ani, iarăşi la PSD, de unde în cele din urmă a fost exclus.

După nici două luni de la reînscriere –, când consultant politic, când analist politic şi realizator de emisiuni radio la postul de radio Gold Fm, al familiei, anul acesta Cozmin Guşă a încercat să se reîntoarcă în politică.

Citește și De unde se alimentează euroscepticismul și suveranismul

Sub stindardul AUR, de data aceasta. Semn că analizele sale „gold” din ultimii ani au fost gândite ca trambulină electorală.

Şi tot ca sprijin electoral a fost gândit, probabil, şi Clubul de Presă, printre ai cărui iniţiatori se numără, lansat anul trecut.

Consolidarea mișcării suveraniste: mesaje antioccidentale

Printre membrii acestuia se regăsesc jurnalişti sau patroni media controversaţi – unii chiar infractori de drept comun, colaboratori ai fostei Securităţi sau formaţi de oameni ai acesteia.

Ori parte dintr-o rețea de platforme media care răspândesc propaganda pro-Kremlin –influenceri ajunşi vedete în bule conspiraţioniste de pe reţelele de socializare, redacţii obscure.

Cum scriam anul trecut la lansare, ideea de a reuni aceste voci într-un club de presă – pentru a da un semnal de onorabilitate, de putere, solidaritate de breaslă – nu părea întâmplătoare în preambulul unui an cu miză electorală uriaşă.

Era important ca mesajele antioccidentale să depăşească zona unor bule fanatizate de pe reţelele de socializare.

Citește și Ce caută președintele chinez în Europa. Ștefan Popescu, analist de politică externă: „China are nevoie să nu existe un Occident unit.”

Iată că anul acesta, la începutul lunii aprilie, domnul Guşă anunța că va candida pentru funcția de primar al Capitalei, ca „independent, din partea AUR”.

O „candidatură suveranistă”

Printre obiectivele sale la Primărie se număra consolidarea mișcării suveraniste. Un proiect care, de fapt, nu are nimic, dar nimic în comun cu atribuțiile unui primar, ci cu altceva.

Pe ultima sută de metri înaintea campaniei electorale pentru alegerile locale, a intervenit însă un scurt-circuit între el şi liderul AUR, George Simion, despre care, spune, a refuzat să candideze la Preşedinţie, deşi în ultimul an l-a pregătit „extrem de îndeaproape” pentru această candidatură.

Aşadar, iată-l pe Cozmin Guşă anunţându-şi candidatura la Preşedinţia României, ca independent. O „candidatură suveranistă”, subliniază.

Suveranismul pe care îl susține nu e un moft, nici o simplă declaraţie politică.

Continuarea în Puterea a Cincea

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce este important Parlamentul European – dezbatere la Iași cu candidații din Moldova

De ce este important Parlamentul European - dezbatere la...

Care sunt partidele politice extremiste din România. Faptele îi trădează | Info sud-est

Care sunt partidele politice extremiste din România. Faptele îi...

Activistul Marian Ceaușescu, împins în fața mașinilor de paznicii Gabrielei Firea

Activistul Marian Ceaușescu a fost agresat de gărzilde de...

Dator la Fisc cu 55 milioane de euro, primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței

Primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței...