Cu fundul pe mormintele regilor și reginelor României – așa se scriu acatistele la Curtea de Argeș

Data:

În incinta noii Necropole Regale de la Curtea de Argeş, credincioşii se bulucesc la scrierea de acatiste cu fundurile pe pietrele de mormânt ale regilor şi reginelor României.

Cu prilejul fiecărei sărbătorii creştin-ortodoxe mai importante, zeci şi sute de credincioşi vin la noua Catedrală Episcopală de la Curtea de Argeş pentru a reculege, a se ruga, a aprinde o lumânare ori pentru întocmirea de acatiste. Aşa a fost şi la finele săptămânii trecute, vineri, când a fost sărbătoarea Izvorul Tămăduirii. Sute de credincioşi s-au îmbulzit pentru a redacta acatiste, în incinta noii Necropole Regale, situate în aceeaşi clădire cu Catedrala Episcopală. Acolo îşi dorm somnul de veci regii Mihai I şi Carol al II-lea, precum şi reginele Ana şi Elena.

Citește și O firmă a deversat cu bună știință, spre râul Argeș, sute de litri de deșeuri periculoase

Din păcate, din cauza proastei organizări, oamenii nu beneficiază de un loc amenajat pentru scrierea acatistelor, aşa că se aşează care pe unde poate. Unii nu se sfiesc să stea cu fundurile pe pietrele de mormânt ale regilor şi reginelor României. Profitând şi de faptul că mormintele regale nu sunt protejate în niciun fel, măcar de un cordon.

Un enoriaș, care a dorit să rămână anonim, l-a întrebat pe un preot care colecta acatistele de ce permite celor lipsiţi de bună creştere să se aşeze pe lespezile funerare regale. „A ridicat din umeri şi şi-a văzut de ale lui. Mi-a lăsat impresia că l-am deranjat”, a transmis cititorul respectiv către publicația Argeșul Online.

spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cât mai costă să îți faci o casă? Exemple concrete de calcule

Prețul pe metru pătrat la construcția de locuinţe individuale...

Primele proiecte contractate prin Programul Regional Vest- fonduri nerambursabile de 62,7 milioane euro

Primele proiecte contractate în Regiunea Vest prin Programul Regional...

Cetățeni străni prinși în flagrant vânzând ecstasy, ketamină și cocaină în Mamaia

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa împreună...

Un tânăr jandarm din Oradea a devenit campion european la arte marţiale | Bihoreanul

Un tânăr jandarm din Oradea a fost desemnat campion european...