Culmea eficienței în administrație: o centură ocolitoare pe care am așteptat-o 30 de ani a fost gata în 8 luni!

Data:

Culmea eficienței în administrație: centura ocolitoare a orașului Beclean a fost deschisă circulației rutiere de Ziua Națională a României, exact pe 1 decembrie 2023. Pe 29 noiembrie o comisie a stabilit că se poate da drumul la circulație, potrivit Săptămâna.online.

Traseul variantei ocolitoare a orașului Beclean are o lungime de 1,195 km. Acesta se desprinde din drumul național DN 17D la km 4+677 spre dreapta, traversează râul Someș şi se racordează la drumul național DN 17/E58 la km 27+505 spre stânga.

Lucrările au început în aprilie 2022 și s-au finalizat în noiembrie 2023, un timp record de numai 8 luni pentru care trebuie apreciat constructorul CML.RO (pe care onor primarul a uitat să-l menționeze în comunicat).

Traversarea Becleanului ziua presupunea cel puțin 30 de minute întârziere din cauza trecerilor de pietoni

De mai bine de 30 de ani, toți șoferii care au trecut prin Beclean și-au vărsat nervii pe cea mai lăudată administrație din județul Bistrița-Năsăud.

Din ce cauză? Pentru că traversarea Becleanului ziua presupunea cel puțin 30 de minute întârziere din cauza trecerilor de pietoni, fie nesemaforizate, fie „dotate” cu un polițist care mai mult încurca decât descurca traficul.

Timp de 33 de ani de la Revoluție încoace, nicio administrație a Becleanului nu a rezolvat această problemă, iar Nicolae Moldovan cel mai lăudat primar al județului a condus Becleanul din anul 2000 până azi.

A trebuit să vină anul de grație 2023, în care să aflăm că o centură ocolitoare a Becleanului însemna de fapt un pod mai mare (aproape 1,2 km) și o lucrare care se putea face în 8 luni, sau poate chiar mai repede dacă luăm în calcul faptul că pe la mijlocul lucrărilor podul abia construit a fost luat pe sus la propriu de o vijelie.

Citește și: Aktual24 | Nigerul a încăput în mâinile Rusiei. Româncă, angajată a UE: „Avem 6 luni să evacuăm”

Culmea eficienței în administrație: s-a făcut ceva ce trebuia să fie făcut cu 30 de ani în urmă

Primarul Nicolae Moldovan a fost lăudat 20 de ani și votat de fiecare dată pentru marea sa realizare Băile Figa, dar nu a fost sancționat niciodată pentru că nu a făcut centura Becleanului.

Și acum toată presa laudă marea realizare a administrației din Beclean, când de fapt s-a făcut ceva ce trebuia să fie făcut cu 30 de ani în urmă. În plus, rolul administrației este tocmai acesta, adică să găsească soluții la problemele de trafic și la alte situații.

Continuare în Săptămâna.online!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: captură video Facebook Nicolae Moldovan)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
13 COMENTARII
  1. Tipic românește, e bine că a făcut-o și acum așa târziu, rămâne ceva după el….că în rest din ce înțeleg …..praf și pulbere….Important e sa înțeleagă acum că după fiecare rămân lucruri bune….ca acesta ….sau lucruri rele…ca altele.

  2. Tipic românește, e bine că a făcut-o și acum așa târziu, rămâne ceva după el….că în rest din ce înțeleg …..praf și pulbere….Important e sa înțeleagă acum că după fiecare om rămân lucruri bune….ca acesta ….sau lucruri rele…ca altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Secţie de votare amenajată într-o casă particulară, în Alba

Secţie de votare amenajată într-o casă particulară, într-un sat...

Dosar penal după ce nuntașii din Buzescu au blocat circulația | Aktual24

Nuntașii din Buzescu au blocat circulația în localitate și...