Cum a ajuns să controleze vicepremierul Marian Neacșu atât SGG, cât și Cancelaria lui Ciolacu

Data:

Refuzul premierului Marcel Ciolacu de a-l numi pe liberalul Mircea Abrudean în funcția de secretar general al Guvernului a iscat discuții aprinse în cadrul coaliției de guvernare. Asta demonstrează că PSD nu este dispus să renunțe la SGG, instituție esențială în aparatul guvernamental. În plus, avizarea tuturor proiectelor de acte normative cu impact bugetar de către vicepremier demonstrează că Marian Neacșu este primul ministrul de facto.

În prima ordonanță de urgență semnată de Marcel Ciolacu, viceprim ministrul, adică Marian Neacșu, fost președinte al SGG, a primit atribuții sporite, prin care, practic, coordonează în continuare Secretariatul.

Astfel, potrivit ordonanței, „viceprim mionistrul fără portofoliu coordonează instituțiile publice și structurile din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, precum și Regia Autonomă „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”.

În plus, același act spune că „viceprim ministrul fără portofoliu avizează toate proiectele de acte normative care au impact bugetar”.

Adevăratul premier

Asta înseamnă că Marian Neacșu controlează atât Cancelaria primului ministru cât și SGG.

Iar prin articolul care stabilește că vicepremierul avizează toate proiectele de acte normative cu impact bugetar demonstrează că Neacșu este premierul de facto al României.

Potrivit protocolului de colaborare PSD-PNL, Secretariatul General al Guvernului revine liberalilor care l-au propus pe Mircea Abrudean, sprijinit de liberalii de la Cluj.

Abrudean nu este dorit pe funcție nici de Ciolacu, nici de Marian Neacșu și cei doi au cerut o altă propunere.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related