Cum a fost „răsplătită” fondatoarea Dăruiește Viață de către ministrul Sănătății, Rafila

Data:

Cum a fost „răsplătită” fondatoarea Dăruiește Viață de către ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care a declarat, într-un interviu, mai multe neadevăruri despre campania care a dus la construcția primului spital din România realizat cu fonduri obținute exclusiv din donații.

Citește și Cum s-a terminat procesul cu Primăria Oradea pentru construirea noului spital de Boli Infecțioase

Reacție dură după declarațiile lui Alexandru Rafila

„Domnul ministru Rafila a vorbit sâmbătă, în dialogul cu Sebastian Zachmann, despre Dăruieşte Viată. Şi, pentru că domnul Rafila nu ştie să recunoască că a greşit, alege să spună neadevăruri, să facă insinuări şi afirmaţii interpretabile, menite să pună o umbră pe spitalul construit de Dăruieşte Viaţă” a declarat fondatoarea Dăruieşte Viaţă.

„Căci da, spitalul nu a fost construit de ‘spital’, aşa cum afirmă domnul Rafila, ci a fost construit de Dăruieşte Viaţă, cu eforturi uriaşe, cu provocări greu de imaginat, despre care am ales adesea să nu vorbim, căci am considerat că, pentru cei care ne susţin, important e rezultatul, nu neapărat efortul din spatele lui şi lamentarea despre cât de greu ne e.

Spitalul acesta a fost construit de cei 350.000 de oameni şi da, aparţine statului român, reprezentat, iată, de domnul Rafila, stat care nu a reuşit să facă spitale sau reforme în sănătate”, a declarat fondatoarea Dăruieşte Viaţă, potrivit The Epoch Times-România.

Citește și „Fură” Cîrstoiu voturi de la Nicușor Dan sau îl încurcă pe Piedone? Explicații de la experți

Cum a fost „răsplătită” fondatoarea Dăruiește Viață. Spitalul construit pentru a salva copii

Cum a fost „răsplătită” fondatoarea Dăruiește Viață de către ministrul Sănătății, Rafila. Oana Gheorghiu a subliniat că „spitalul acesta nu a fost construit să îi dea satisfacţie lui Rafila sau altui ministru, nici să-i alimenteze setea de afirmare, ci a fost construit pentru a salva copii, copii despre care nu l-am auzit pe domnul Rafila vorbind sau exprimându-şi vreo îngrijorare, privind condiţiile în care sunt trataţi în România”.

 „Domnului Rafila i s-a cerut doar să aibă amabilitatea de a-şi pune semnătura pe o structură, construită nu de domnia sa sau de ministerul pe care-l conduce, ci prin efortul societăţii civile, dar asta i s-a părut a fi ‘presiune mediatică’.

Dl Rafila insinuează că ar fi ceva necurat în proiectul nostru, introducând în discursul public alegaţii menite să manipuleze: ‘Eu, de exemplu, acord prezumţia de bună credinţă de la început şi sunt convins că documentele pe care le vor pune doamnele de la «Dăruieşte Viaţă» sunt foarte multe şi aşa mai departe, o să certifice o valoare care corespunde cu siguranţă cu cele declarate anterior.’

Dl Rafila minte, repet minte când susţine că noi nu am predat totul spitalului sau ministerului”, a precizat Oana Gorghiu.

Continuarea in The Epoch Times-Romania

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: epochtimes-romania.com)

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis are și susținerea Turciei | Revista22

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis...

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor | Aktual24

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor. „Cancel culture“, aceasta...

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de susținători ai Dianei Șoșoacă

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de...