Statul a ratat să cumpere Palatul și Parcul Știrbey. Au ajuns la o apropiată a familiei Dan Voiculescu

Data:

În 2021 și 2022, Ministerul Culturii, Consiliul Județean Ilfov și Primăria Buftea au declinat oferta de a cumpăra, prin negociere directă, Domeniul Știrbey, scos la vânzare de lichidatorul companiei care deținea această vastă proprietate.

Cel mai aproape de achiziție a fost Consiliul Județean, care, în martie 2021, și-a exprimat dorința de a achiziționa domeniul și a cerut ajutor, fără succes însă, de la Ministerul de Finanțe. În final, proprietatea a fost cumpărată, la licitație, de firma unei apropiate a familiei Voiculescu, cea care deține Trustul Intact.

Citește și: Impresii din secuime. O lume bună, într-un stat eșuat

La începutul anului 2021, lichidatorul firmei Bucharest Arena SA, societate în faliment, a transmis Ministerului Culturii, conform legii, oferta de a-și exercita dreptul de preempțiune în vederea cumpărării monumentului istoric „Palatul și Parcul Știrbey” din orașul Buftea.

Domeniul aparținea firmei falimentare, care îl cumpărase în 2007, cu 9 milioane de euro, iar legea obligă lichidatorul ca, înainte să îl scoată la licitație pe piața privată, să îl ofere spre cumpărare unor autorități publice; în acest caz și în această ordine – Ministerul Culturii, Primăria Buftea și Consiliul Județean (CJ) Ilfov.

În răspunsul trimis lichidatorului, în care a anunțat că respinge oferta și o declină spre cele două autorități locale, nu există o motivație a refuzului Ministerului. Și Primăria Buftea a luat o decizie similară, singura instituție care și-a exprimat dorința de a cumpăra imobilele fiind Consiliul Județean Ilfov, printr-o hotărâre a plenului din data de 24 martie 2021, prețul cerut de lichidator fiind de 7,3 milioane euro, scrie G4 Media.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Patronul Fermei Dacilor rămâne în arest la domiciliu. Decizia e definitivă

Patronul Fermei Dacilor rămâne în arest la domiciliu în...

Partidul Comasat Român face praf statul de drept

Partidul Comasat Român face praf statul de drept. Modificarea...

Primul primar USR dintr-un oraș care pleacă la PSD

Primul primar USR dintr-un oraș care pleacă la PSD...