Cum lovesc dronele navale ale Ucrainei în navele rusești. Strategie militară în premieră | Aktual24

Data:

Cum lovesc dronele navale ale Ucrainei în navele rusești. Dronele Sea Baby ale Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) au amplasat mai mult de 15 mine subacvatice în apropierea Peninsulei Crimeea, pe rute folosite exclusiv de navele de război rusești, în urma cărora cel puțin patru nave rusești au fost avariate, relatează The Wall Street Journal.

„După primele utilizări ale dronelor navale, rușii au construit bariere mai mari la intrarea în portul din Sevastopol, ceea ce a făcut loviturile cu drone aproape imposibile. Așa că echipa sefului SBU, Vasil Maliuk, a venit cu o alternativă: amplasarea de mine marine”, se arată în materialul care descrie activitatea dronelor maritime SeaBaby ale SBU.

Citește și: Ce conține un vaccin. Despre ARN Mesager, sărurile de aluminiu și mercur

După cum se menționează în articol, așa-numitele mine de fund sunt fabricate din plastic și cântăresc aproximativ 180 kg și sunt greu de detectat, deoarece se scufundă în noroi sub apă de mică adâncime. Timp de o lună și jumătate, echipa specializată a lui Maliuk a urmărit rutele navelor militare și ale transportului civil înainte de a trimite SeaBaby pentru a pune două mine. La 14 septembrie, corveta purtătoare de rachete Samum a explodat pe una dintre minele care i-a făcut o gaură în pupă.

„În următoarele săptămâni, SeaBaby a navigat înainte și înapoi, parcurgând mai mult de 3.000 de mile marine, așezând încă aproximativ 15 mine”, notează publicația.

WSJ relatează că, la 11 octombrie, nava de patrulare „Pavel Derjavin” și-a rupt partea laterală în timp ce intra în Golful Sevastopol. Aceasta se îndrepta spre port pentru întreținere. Vase vânătoare de mine și scafandri au cercetat zona în căutarea de mine, aparent fără succes.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: De ce nu ne vaccinăm. „Când cineva te minte repetat, îl mai crezi, dacă îți spune o dată adevărul?”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related