Cum s-a născut „Omagiu lui Brâncuşi”. Ewerdt Hilgemann, despre renaşterea sculpturii sale

Data:

spot_img

Resurgence of a sleeping beauty: Stacked Column, 1991 (Homage to Brancusi)” – „Renaşterea unei frumoase adormite: Stacked Column, 1991 (Omagiu lui Brâncuşi)”, aşa numeşte sculptorul Ewerdt Hilgemann gestul autorităţilor gălăţene de a expune, în sfârşit, lucrarea pe care a realizat-o şi dăruit-o oraşului Galați. Vestea că, după 32 de ani, sculptura sa este ridicată din iarbă şi pusă în valoare aşa cum se cuvine a fost făcută publică pe pagina de internet a lui Ewerdt Hilgemann.

„După 32 de ani în care a ruginit în buruieni, pe Faleza Inferioară, la Trecere Bac, sculptura «Omagiu lui Brâncuşi», operă a lui Ewerdt Hilgemann, a fost restaurată şi ridicată pe un soclu, în apropiere de locul în care a zăcut abandonată atâta vreme”, anunţam în ediţia din 16 martie 2023 a ziarului „Viaţa liberă”. Ei bine, aceste veşti au ajuns şi la Ewerdt Hilgemann, care a ţinut să le promoveze pe pagina sa de internet.

„Împărtășim cu bucurie cu voi entuziasmul nostru cu privire la renașterea «Stacked Column» în Galați, România”, spune sculptorul.

Citește și: EXCLUSIV Vând urgent organe umane. Incursiune în piața clandestină a rinichilor și ficatului de om

Despre „Omagiu lui Brâncuşi”

Artistul îşi aminteşte ce anume l-a inspirat în crearea operei sale de la Galaţi: „În august 1991, am pornit din Amsterdam pentru a ne întâlni cu colegi artiști participanți la tabăra internațională de sculptură în metal din orașul Galați, România. Conducând tot drumul (2.357 km), am făcut prima oprire din România la Târgu Jiu, pentru a vedea «Coloana fără sfârșit» a celebrului sculptor român Constantin Brâncuși. În loc să văd o imagine într-o carte, să mă uit la lucrare în realitate m-a impresionat atât de mult, încât am vrut să creez «cea mai înaltă piesă de până acum» și i-am făcut un omagiu”.

Continuarea, în Viața Liberă!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Două trenuri de metrou s-au ciocnit în staţia Timpuri Noi

Două trenuri de metrou s-au ciocnit în staţia Timpuri...

Ovații pentru Natalia Osipova și artiștii Galei de balet „Once Upon a Winter’s Dream”

Ovații pentru Natalia Osipova și artiștii Galei de balet...

Sălile de operaţie şi saloanele Spitalului Judeţean Galați, dezinfectate cu roboţi

Sălile de operaţie şi saloanele Spitalului Judeţean Galaţi vor...