Cum va cuceri inteligența artificială fabricile și cum va înlocui angajații

Data:

spot_img

Impactul inteligenței artificiale asupra muncii de zi cu zi în diverse sectoare industriale este în creștere, iar lucrătorii din fabrici se numără printre cei care vor fi martorii unor schimbări majore în următorii ani.

Marii producători germani au prezentat, în cadrul unui târg al industriei tehnologice din Hanovra, modul în care personalul din fabrici va utiliza AI în anii următori.

În perioada premergătoare târgului Hannover Messe, start-up-ul de inteligență artificială Aleph Alpha, cu sediul în Heidelberg, și furnizorul de servicii IT Hewlett Packard Enterprise (HPE) au anunțat un asistent virtual cu inteligență artificială pentru producția industrială.

Producătorul german Siemens, care cooperează cu compania americană de software Microsoft, a prezentat, de asemenea, experiențele privind utilizarea AI în industrie.

Discuții cu AI, ca de la om la om

Aleph Alpha și HPE au demonstrat cum personalul din fabrică poate comunica cu AI în limbaj natural și cu ajutorul imaginilor, într-o demonstrație live la centrul expozițional.

„Asistentul de inteligență artificială acționează mai mult sau mai puțin ca un tehnician de service foarte specializat, ajutând personalul din fabrică să rezolve sarcini foarte complexe”, spune Patrik Edlund, purtător de cuvânt al HPE.

Atunci când vorbește cu AI, personalul din fabrică nu trebuie să respecte un sistem predefinit sau să folosească doar anumiți termeni cheie, ci poate vorbi cu sistemul în mod natural, așa cum ar face-o cu un om, potrivit agenției de știri Dpa.

De asemenea, asistentul AI răspunde în limbaj natural, iar dialogul cu robotul poate avea loc în diferite limbi, chiar dacă manualul este disponibil doar în germană sau engleză, de exemplu.

Schimburile cu robotul cu inteligență artificială pot avea loc nu numai prin text vorbit, ci și prin intermediul imaginilor. Aceasta înseamnă că un tehnician ar putea face o fotografie a poziției în picioare a robotului și să întrebe dacă această poziție este sigură.

„În cazul unor probleme critcie, asistentul de inteligență artificială poate furniza informații decisive pentru a preveni daunele sau întreruperile de producție”, promit cei doi furnizori.

Citește și: Matematician român, premiu de excelență din partea California State University, Fullerton

AI poate genera și cod de programare

Nu doar companiile industriale germane prezintă influența AI asupra fabricilor, ci și greii din domeniu din SUA. Microsoft a prezentat, de asemenea, evoluțiile sale în cooperare cu gigantul industrial german Siemens.

Și aici, accentul este pus pe utilizarea AI în procesele de producție industrială.

Spre deosebire de dialogul cu mașina de la Aleph Alpha și HPE în limbaj natural, proiectul Siemens și Microsoft se referă și la codul programului.

ChatGPT de la OpenAI, partenerul Microsoft, nu numai că este capabil să formuleze fraze elocvente ca un om, dar poate genera și linii de cod în diverse limbaje de programare.

Siemens arată acum cum sistemele de inteligență artificială pot accelera programarea codului pentru controlerele logice programabile.

„Inteligența artificială puternică și avansată se profilează ca una dintre cele mai importante tehnologii pentru transformarea digitală”, a declarat Cedrik Neike, membru al Consiliului de Administrație al Siemens AG și CEO Digital Industries.

„Siemens și Microsoft colaborează pentru a oferi instrumente precum ChatGPT pentru a permite angajaților din companii de toate dimensiunile să colaboreze și să inoveze în moduri noi.”

Citește și: VIDEO De ce au loc tot mai multe accidente de tren? | 5 întrebări în 10 minute

Cooperarea germano-americană abordează, de asemenea, o provocare care nu este ușor de rezolvat în multe companii industriale – și anume detectarea și evitarea defectelor produselor. Aici, mașinile urmează să învețe să vadă cu ajutorul inteligenței artificiale.

La Hanovra, Siemens și Microsoft vor arăta cum pot fi analizate imaginile și clipurile video înregistrate de camere de luat vederi prin învățare automată și cum pot fi folosite pentru a monitoriza și optimiza producția.

  Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Avertismentul unei mari companii miniere. Dezvoltarea inteligenței artificiale ar putea duce la o penurie de cupru | Aktual24

Avertismentul unei mari companii miniere. Dezvoltarea inteligenței artificiale ar...

Milionarii plajelor în care statul român a investit un miliard de euro. INFOGRAFIC

Între 2016 și 2022, statul român, prin Administrația Bazinală...

De ce a fost achitat evazionistul milionar Răzvan Petrovici, parte a grupului de la Monaco

Un judecător de la Tribunalul București a decis că...

Concursul Internațional „George Enescu” – FINALA VIOARA. Sunete eterice au inundat cupola Ateneului

Concursul Internațional „George Enescu” - FINALA VIOARA. Sunete eterice...