Rusia a folosit arme chimice în Ucraina, încălcând regulile internaționale

Data:

Rusia a folosit arme chimice în Ucraina, încălcând regulile internaționale, prin folosirea agentului de sufocare cloropicrină împotriva trupelor ucrainene şi prin utilizarea gazelor lacrimogene RCAs.

Folosirea unor astfel de substanţe chimice nu este un incident izolat şi este probabil determinată de dorinţa forţelor ruse de a alunga forţele ucrainene din poziţiile fortificate şi de a obţine câştiguri tactice pe câmpul de luptă”, a declarat Departamentul de Stat într-un comunicat, potrivit The Epoch Times – Romania.

Ambasada Rusiei la Washington nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Citește și Putin n-ar fi ordonat uciderea lui Navalnîi. Dar sistemul său l-a ucis

Pe lista agenţilor interzişi la nivel internațional

Cloropicrina este inclusă pe lista agenţilor de sufocare interzişi de Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), cu sediul la Haga, care a fost creată pentru a pune în aplicare şi a monitoriza respectarea Convenţiei privind interzicerea armelor chimice (CWC) din 1993.

Forţele germane au lansat acest gaz împotriva trupelor aliate în timpul Primului Război Mondial, într- una dintre primele utilizări ale unei arme chimice.

Armata ucraineană a declarat recent că Rusia şi-a intensificat utilizarea ilegală a gazelor lacrimogene (RCAs), în timp ce obţine cele mai mari progrese în estul Ucrainei în mai bine de doi ani.

Citește și George Simion recidivează: Viktor Orban, exemplul favorit pentru AUR

Cel puțin 500 de soldați au fost expuși la substanțe toxice

Pe lângă cloropicrină, forţele ruse au folosit grenade încărcate cu gaze CS şi CN, mai acuză armata ucraineană, adăugând că cel puţin 500 de soldaţi au fost trataţi pentru expunerea la substanţe toxice, iar unul a fost ucis prin sufocare cu gaze lacrimogene.

Spre deosebire de civilii care pot scăpa, de obicei, de gazele lacrimogene în timpul protestelor, soldaţii blocaţi în tranşee fără măşti de gaze au două opţiuni: să fugă sub ploaia de focuri a inamicului, sau să rişte să se sufoce.

Departamentul de Stat a declarat că transmite Congresului SUA hotărârea sa conform căreia utilizarea cloropicrinei de către Rusia împotriva trupelor ucrainene a încălcat Convenţia privind substanţele chimice.

Continuarea în The Epoch Times – Romania

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / hairmann)

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

CRINK sau noua „axă totalitară”, un pericol la adresa drepturilor omului

CRINK sau noua „axă totalitară", un pericol la adresa...

Rezerve importante de petrol și gaze, descoperite de Rusia în Antarctica Britanică. Ce conflicte se întrevăd | Aktual 24

Rusia a descoperit vaste rezerve de petrol și gaze în Antarctica, în mare parte în zone revendicate de Marea Britanie, anunță The Telegraph. Rușii urmează să aducă platforme de foraj...

Premierul slovac a fost împușcat. Robert Fico se zbate „între viaţă şi moarte”

Premierul slovac a fost împușcat. Prim-ministrul slovac se zbate...