Festivalul Euroregional de Teatru | Puterea a Cincea

Data:

Festivalul Euroregional de Teatru, ediția a cincisprezecea, este organizat de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara în perioada 19-26 mai.

Festivalul include peste 20 de evenimente: spectacole de teatru și dans, spectacole în aer liber, concerte de muzică contemporană, susținute de actori din 11 țări.

Biletele au fost puse în vânzare online și la agenția de bilete a teatrului.

Curaj și abordări noi pentru o schimbare reală

Războaiele care fac ravagii în prezent, urmările pandemiei de covid și criza economică, frica resimțită tot mai puternic și insinuată de mass-media, încălzirea globală – toate acestea reprezintă noi provocări pentru umanitate și reconfigurează din mers regulile lumii în care trăim.

Citește și Prosumatorul de energie termică, un concept nou, ce ar putea schimba termoficarea în România | Interviu cu Sergei Faschevsky, Norsk Energi

Pentru o schimbare reală, este nevoie de curaj și abordări noi, iar Festivalul Euroregional de Teatru din Timişoara (TESZT) arată – prin selecția sa – că teatrul oglindește precis paradigma fluidă în care trăim, spun reprezentanții Teatrului Maghiar.

Festivalul (TESZT-ul) aniversar își serbează cele 15 ediții cu spectacolul din deschidere, O sută de toasturi, în regia lui Bojan Jablanovec, de la Via Negativa (Slovenia) – duminică, 19 mai de la 16, în Sala Studio.

Spectacole din 11 țări și 10 limbi vorbite

La aniversare, care va dura șapte zile, timișorenii pot vedea spectacole din 11 țări (printre care Serbia, Franța, Croația, Ungaria, Grecia, Germania, Slovenia etc.) – toate în premieră în România.

Cele zece limbi diferite vorbite pe scenă confirmă deschiderea și multiculturalismul festivalului.

Pentru prima dată vor participa artiștii Teatrului Livsmedlet din Finlanda, cu un spectacol nonverbal despre tema migranților, Tărâmuri invizibile, în care actorii se folosesc de propriile corpuri și sute de figurine miniaturale.

Citește și Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Deja îndrăgiți de timișoreni sunt actorii italieni de la Teatro dei Venti, trupă care revine pentru a treia oară la Festivalul Euroregional de Teatru din Timişoara (TESZT), cu Pentesilea, un spectacol mitologic pe picioroange, organizat în Piața Libertății în 21 și 22 mai.

Teatro dei Venti din Modena ține în viață moștenirea europeană a teatrului stradal, actorii acestuia fiind renumiți pentru spectaculoasele decoruri mobile și costume medievale.

Continuarea în Puterea a cincea

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: putereaacincea.ro)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Bookfest 2024. Capitala cărților bune

Bookfest 2024 este capitala cărților bune din 29 mai....

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la Romanian Creative Week

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la...

Povestea femeilor din Evul Mediu românesc, adusă în zilele noastre de „Muza înaripată” | Ziarul de Iași 

Trofeul „Muza înaripată” a ajuns ieri la marele câștigător...

A fost lansată România Atractivă, cea mai complexă platformă de promovare a turismului cultural

A fost lansată România Atractivă, cea mai complexă platformă...