China – Rusia, o nouă axă revizionistă? | Revista22

Data:

China – Rusia, o nouă axă revizionistă? Washingtonul a transmis în mai multe rânduri riscurile reprezentate la adresa păcii și securității internaționale prin susținerea Rusiei de către China.

Este foarte probabil și cel mai important mesaj pe care Antony Blinken l-a avut de transmis lui Xi Jinping în întâlnirea avută cu acesta săptămâna trecută la Beijing.

Sprijinul Beijingului a crescut exponențial

Iar sprijinul a crescut exponențial, pe măsura am­plificării dificultăților militare pe care Moscova le-a întâmpinat pe frontul din Ucraina.

Citește și Putin n-ar fi ordonat uciderea lui Navalnîi. Dar sistemul său l-a ucis

Diverși oficiali estimează că acesta este în proporție de 90% motivul pentru care Rusia a reușit să susțină efortul de război și să-și reconstruiască economia, în ciuda sancțiunilor.

Tema a fost pe larg dezbătută și la cea mai recentă reuniune G7 de acum câteva săptămâni.

Comunicatul final este limpede, statele G7 exprimându-și preocuparea față de transferurile făcute de firmele chineze atât în ce privește materialele cu dublă utilizare, cât și acele componente militare pe care Rusia le folosește pentru a-și dezvolta producția militară.

Amenințare la adresa păcii și securității internaționale

„Acest lucru permite Rusiei să-și reconstituie și să-și revitalizeze baza industrială de apărare, reprezentând o amenințare atât pentru Ucraina, cât și pentru pacea și securitatea internațională.

China ar trebui să se asigure că acest sprijin încetează, deoarece nu va face decât să prelungească acest război ilegal de agresiune, cu încălcarea Cartei ONU și să sporească amenințarea pe care Rusia o reprezintă pentru vecinii săi”, se arată în comunicatul G7.

Citește și Centrala nucleară de la Cernobîl: 38 de ani de la accident și 2 ani de la ocupare

În același spirit, ministrul german de externe a cerut Chinei să-și folosească influența asupra Kremlinului afirmând că este „inacceptabil să alimenteze mașinăria de război a lui Putin”.

Pentru Statele Unite, miza devine aceea a mobilizării statelor G7 pentru a exercita o presiune concertată asupra Beijingului și firmelor chineze pentru a-și recalibra susținerea acordată Moscovei.

Continuarea în Revista22

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: bixabay.com / Goodfreephotos_com)

spot_imgspot_img
Revista 22
Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Întâlnirea Vladimir Putin – Xi Jinping. Reacția partenerilor economici

Întâlnirea Vladimir Putin - Xi Jinping. Reacția partenerilor economici...

Atacul asupra aerodromului Belbek din Crimeea. Imagini din satelit | Aktual24

Atacul asupra aerodromului Belbek din Crimeea. Imagini din satelit...

CRINK sau noua „axă totalitară”, un pericol la adresa drepturilor omului

CRINK sau noua „axă totalitară", un pericol la adresa...

Rezerve importante de petrol și gaze, descoperite de Rusia în Antarctica Britanică. Ce conflicte se întrevăd | Aktual 24

Rusia a descoperit vaste rezerve de petrol și gaze în Antarctica, în mare parte în zone revendicate de Marea Britanie, anunță The Telegraph. Rușii urmează să aducă platforme de foraj...