Tolontan dat afară de la Libertatea, alături de alte două ziariste din poziții cheie

Data:

Tolontan dat afară de la Libertatea. Coordonator editorial al ziarului, Cătălin Tolontan a fost anunţat miercuri că îşi încheie colaborarea cu Ringier, la o zi după ce i s-a încheiat preavizului și la Gazeta sporturilor, potrivit surselor Paginademedia.ro.

Cătălin Tolontan nu este singurul care a fost concediat. În aceeaşi situaţie sunt şi ziaristele Iulia Roşu, redactor-şef adjunct Libertatea şi Camelia Stan, tot redactor-şef adjunct, care au fost şi ele date afară, potrivit informaţiilor Paginademedia.ro. 

Compania a anunţat printr-un comunicat de presă că Libertatea urmează să treacă printr-o serie de schimbări, iar ziarul se va orienta mai mult către zona de digital, în contextul în care vânzările au scăzut drastic în ultimii ani, cu 64% faţă de anul 2018.

Citește și Primarul Slatinei ascunde o vilă imensă pe proprietatea socrului, director la o companie a Primăriei

Totodată, ca parte a acestei transformări, secţiunea de sport va fi asigurată de redacţia GSP, mai spune comunicatul Ringier. 

„Între timp, veniturile provenite din monetizarea conţinutului digital au ajuns să depăşească veniturile obtinute din print, şi se află pe o traiectorie de creştere.

În consecinţă, conducerea Ringier România, de comun acord cu Ringier AG, principalul acţionar, au decis să se angajeze într-o etapă de redefinire a priorităţilor, mutând accentul in zona digitala.”

În acelaşi comunicat remis Paginademedia.ro, Ringier vorbeşte de „trei angajaţi din cadrul organizaţiei vor fi afectaţi de această schimbare de strategie”, însă fără să-i numească.

Marți, a fost anunţat noul şef al redacţiei GSP, sârbul Predrag Mihailovic (cel trimis de Ringier să reorganizeze GSP).

Ieri (5 decembrie) a fost ultima zi a lui Cătălin Tolontan în calitate de coordonator editorial al Gazetei Sporturilor (poziţie din care a fost înlăturat în urmă cu câteva săptămâni), iar astăzi a fost demis şi de la conducerea ziarului Libertatea.

Citește și Efectul Ciutacu – Vodafone și alți clienți ai România TV și-au retras publicitatea de pe post

Cătălin Tolontan dat afară de la Libertatea. Ce invocă Ringier

„Conducerea Ringier România anunţă că Libertatea, brand media renumit şi respectat inclusiv dincolo de graniţele ţării, cu o istorie de peste 30 de ani, îşi va îmbogăţi si diversifica oferta de continut digital, în perioada următoare.

Acestui demers îi sunt asociate măsuri interne de reducere a costurilor, de natura sa contribuie la securizarea unui viitor sustenabil pentru companie, în contextul unei scăderi drastice a vânzărilor editiei tipărite a Libertatea, respectiv cu 64%, comparativ cu anul 2018.

Între timp, veniturile provenite din monetizarea conţinutului digital au ajuns să depăşească veniturile obtinute din print, şi se află pe o traiectorie de creştere. În consecinţă, conducerea Ringier România, de comun acord cu Ringier AG, principalul acţionar, au decis să se angajeze într-o etapă de redefinire a priorităţilor, mutând accentul in zona digitala.

Mai multe aflați din Pagina de media.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Indienii păcăliți să lupte pentru Rusia cer să fie aduși acasă

Indienii păcăliți să lupte pentru Rusia au cerut guvernului...

Olguța Vasilescu cere mutarea Penitenciarului Craiova în afara orașului

Olguța Vasilescu cere mutarea Penitenciarului de Maximă Securitate Craiova...

Vin încă 18 tramvaie noi la Iaşi prin PNRR

Vin încă 18 tramvaie noi la Iaşi prin PNRR....