Dealerii de droguri își anunță clienții despre „marfă” pe Telegram. „Afacerea”, protejată chiar de oameni ai legii

Data:

Dealerii de droguri își anunță clienții despre „marfă” pe Telegram, Signal, Snap-Chat sau Instagram. „Afacerea” este protejată chiar de oameni ai legii. Traficanții de droguri din Hunedoara cumpărau substanțele din alte județe.

„Afacerea” ar fi fost protejată  chiar de oameni ai legii. Nouă persoane au fost arestate preventiv pentru trafic de droguri, după ce procurorii DIICOT Alba au dispus efectuarea a 30 de percheziții în județul Hunedoara, în mai multe locații, în special din municipiul Hunedoara.

Consumatorii aveau de unde alege

„Afacerea” nu e una de azi de ieri. Printre cei arestați acum sunt persoane care s-au mai aflat în vizorul anchetatorilor. Drogurile erau achiziționate din alte județe, transportate incusiv cu taxiul, aduse în municipiul Hunedoara și mai apoi comercializate.

De la iarbă la cristale, NAS-uri sau MDMA, consumatorii aveau de unde alege. Când era gata aprovizionarea se făcea și promovarea, dealerii anunțându-și clienții prin intermediul rețelelor de socializare.

Citește și Dovadă că traficanții nu sunt pedepsiți cum trebuie – în zece ani, doi frați au umplut Galațiul cu droguri

Te anunță când aduc marfă nouă pe Snap-Chat

„Se vorbește pe Telegram, Signal, Snap-Chat, Instagram prin poze bombă. Conversațiile sunt șterse, telefoanele sparte. Te anunță când aduc marfă nouă pe Snap-Chat „am adus ceva nou, cristal/weed. Dacă vrei, dai mesaj. Dacă nu vrei, ignori mesajul primit. Trimit la toată lista de prieteni”, spun cunoscătorii fenomenului. Drogurile aveau nume de mașini, pentru a ascunde adevărata față a mesajelor.

Citește și VIDEO Poliţist găsit împuşcat lângă mormântul fiicei sale, Andreea

„În principal iarbă și cristale, și boabe – un fel de extasy, pastile ce conțin MDMA și substanțe ce dau halucinații. Se vindea MDMA sau cristal MED, dar era 3CMC o substanță periculoasă, neurotoxică pentru anumite persoane, însă ei spuneau că e altceva, mai pur. Se vindea chiar și sare stropită cu substanțe toxice, otravă de șobolani, dezinfectante”, completează cunoscătorii.

Mai multe despre metodele traficanților citiți în Gazeta de Dimineață.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA, pentru săvârşirea...

Războiul de Independență al României reconstituit de elevi | Știri Craiova

Războiul de Independență al României reconstituit de elevi, în...