Dedesubturile de neînţeles ale procesului dintre medicul Tesloianu şi Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași. Miza: o funcţie de şef remunerată cu zero lei

Data:

Cu medicul Dan Tesloianu după gratii, procesul deschis de acesta împotriva conducerii Spitalului „Sf. Spiridon” merge mai departe. Bătălia juridică se desfăşoară ca între gentlemeni, fondul reprezentat, potrivit procurorilor, de sutele de stimulatoare cardiace recuperate de la morţi şi reimplantate sub coordonarea lui Tesloianu abia fiind vag atins în treacăt, putând fi înţeles doar de iniţiaţi. 

Aparent, procesul e un litigiu de muncă oarecare, între un angajat orgolios, nemulţumit că a fost înlăturat dintr-o funcţie din care nu câştiga nimic, şi un angajator care îşi apără dreptul de a pune şef pe cine vrea.

Miza procesului este reprezentată de decizia conducerii spitalului de a-l înlocui pe Dan Tesloianu din poziţia de coordonator al Programului naţional de boli cardiovasculare pe care o ocupa de 5 ani, cu medicul Ionuţ Tudorancea.

Poziţia de coordonator nu era remunerată suplimentar faţă de cea de medic primar pe care Tesloianu o ocupa în cadrul spitalului, dar era vitală pentru activitatea ce face obiectul dosarului penal deschis împotriva lui, aceea de refolosire a stimulatoarelor.

În acţiunea depusă la Tribunal, Tesloianu susţine că înlocuirea sa nu a fost precedată de niciun control sau de vreo discuţie prealabilă. El fusese pus în situaţia de a afla „în mod intempestiv, prima dată de la colegi”. (..)

Citește și: Un an de război. Românii au donat sute de mii de euro pentru ucraineni

Argumente în instanţă: meritele personale

Tesloianu nu invocă încălcarea vreunei legi de către managerul „Sf. Spiridon”, Dan Timofte. În schimb, îşi enumeră pe larg meritele care l-ar îndreptăţi să se ocupe în continuare de coordonarea programului.

Pe fond, apărarea spitalului poate fi rezumată în câteva cuvinte: numirea coordonatorilor este atributul managerului, iar acesta nu datorează nicio explicaţie; oricum, Tesloianu nu era afectat în niciun fel.

Continuarea, în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related