Chirurgul ieşean cu 11 mite dovedite nu va sta după gratii. I s-a confiscat doar şpaga

Data:

Medicul Eugen Bitere a fost condamnat la 3 ani cu suspendare. El nu are voie să practice, timp de un an, într-un spital de stat. Din toată suma pusă sub sechestru de procurori, judecătorii i-au oprit doar aproximativ 6.000 de euro, cât reprezintă cele 11 mite primite.

Un caz care a şocat opinia publică prin cinismul cu care medicul îşi cerea „dreptul” de la pacienţii aflaţi în pragul morţii s-a finalizat cu o „pedeapsă” simbolică. Pentru 11 cazuri demonstrate de luare de mită, chirurgul Eugen Bitere a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, aproape minimul stabilit de lege în cazul acestei infracţiuni.

E aceeaşi pedeapsă pe care ar primi-o şi un „naş” dacă ar lua 5 lei de la un călător într-un tren de navetişti.

Chirurgul Eugen Bitere, medic în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare, a fost trimis în judecată în aprilie 2019, procurorii probând 11 situaţii în care acesta condiţionase financiar îndeplinirea unor acte medicale.

Continuarea în ZIARUL DE IAȘI.

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...