Deputat PNL atac la PSD: „Folosesc sume astronomice pentru a sponsoriza minciuni” (Aktual24)

Data:

Deputat PNL atac la PSD: „Folosesc sume astronomice pentru a sponsoriza minciuni, așa sunt ei, nu se pot schimba”, afirmă deputatul Alexandru Muraru.

Adusă la guvernare de dorință de stabilitate a spectrului politic din Romania, alianță dintre PSD și PNL începe să scârțăie din toate încheieturile. Cum se vede situația din tabăra PNL, ce planuri și speranțe își fac liberalii pentru anul electoral 2024 și, mai ales, daca vor merge mai departe „prin ei înșiși”, cum spune sloganul PNL sau se vor mulțumi să fie vioara a doua în coabitarea cu PSD am încercat să aflam stand de vorba deputatul Alexandru Muraru, președinte al PNL Iași.

Aktual24: După o coabitare destul de liniștită, intre PSD și PNL au apărut în ultima vreme tot mai multe tensiuni. S-a terminat luna de miere, începe anul de fiere?

Alexandru Muraru: Coaliția cu cu PSD nu a fost făcută dintr-o dragoste neîmpărtășită. Într-o perioadă economică dificilă, după pandemia de Covid19 și cu un război la graniță, ieșirea de la guvernare a USR nu a lăsat loc de altă alternativă pentru stabilitatea României.

PNL a dat șansă PSD să se schimbe, să vină la guvernare, era izolat în Parlament, PSD ar fi fost astăzi alături de AUR în opoziție huiduind din bănci. Acesta e adevărul.

Astăzi, dacă ne uităm la componenta parlamentară, pentru a asigura aceasta stabilitate, nu există altă variantă de guvernare care să asigure majoritatea, lucru pe care nu îmi place să îl spun – și sunt convins că nici social-democrații nu agrează situația.

Dar, dincolo de viziunile noastre politice care diferă prin ideologie, orgoliile au fost date la o parte și trebuie să guvernăm în continuare pentru români.

Citește și Au pus securiştii Iohannis, Hellvig, Ciucă, Gheorghiță mâna să fie şefi. A ieşit prost

Tensiuni au fost și vor mai fi pe subiecte asupra cărora avem viziuni diferite, cum ar fi mediul de afaceri, pe care PNL s-a angajat să îl stimuleze sau protejarea Pilonului II de pensii private, pe care PSD a încercat în mai multe rânduri să îl atace și să inducă o frică în rândul românilor care și-au pus economiile aici.

Acest lucru demonstrează că PNL, contrar unor opinii neavizate, are propria viziune, propria ideologie și propriile principii de guvernare pentru sustenabilitatea economică, investiții și stimularea mediului proivat.

Referitor la luna de miere, vă propun întâi să ne gândim cât a durat aceasta.

Atât timp cât guvernul a fost condus de premierul liberal, președintele PNL, Nicolae Ciucă, guvernarea a fost preocupată exclusiv de rezolvarea problemelor țării, de stabilitatea economică, de implementarea corectă a Planului Național de Redresare și Reziliență și de o administrație focusată pe cetățeni.

În nicio clipă cât a avut premierul, PNL nu a fost preocupat de scandaluri, șicane sau boicoturi. Puteți fi de acord cu mine că această percepție s-a schimbat odată cu rocada premierilor, pentru că PSD, după acest moment, a început să pună în aplicare o agenda politică paralelă, care trădează dimensiunea coaliției.

Citește și Autorul jafului de zeci de mii de euro din Iași, „turnat” din puşcărie de un spărgător de profesie

Domnul Ciolacu este obsedat de candidatura la prezidențiale și tine cu tot dinadinsul să aibă soarta domnilor și doamnelor Năstase, Ponta, Dăncilă. Toată guvernarea s-a mutat pe primul ministru, pentru că domnia sa face ce face orice pesedist care crede că poate învinge istoria: crede că poate ajunge președinte.

Complet fals și imposibil. Atunci încercarea moarte n-are, așa e la pesediști, monopolizează, totul e dus la rang de propagandă, am văzut doar multe crize. Este o mare diferență și la nivel de miniștri, colegii liberali fiind mult mai eficienți și mai vizionari. Nu sunt subiectiv, dar comparați lucrurile. Asta este realitatea.

Aktual24: Am remarcat o atitudine tot mai arogantă a PSD față de PNL, după ce Marcel Ciolacu a devenit premier. Au existat atacuri sub centură, postări ironice sau de-a dreptul batjocoritoare ale reprezentanților PSD la adresa aleșilor PNL și de cele mai multe ori liberalii nu au ripostat. Există vreun ordin de sus să nu se riposteze sau așa sunt liberalii, mai toleranți?

Interviul integral poate fi citit în publicația Aktual24.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mircea Geoană critică clasa politică: „Nicio calificare dovedită şi conduc guverne”

Mircea Geoană critică clasa politică: „Nicio calificare dovedită şi...

Cine sunt candidații pentru Primăria Capitalei și ce avere au. A început campania electorală

Cine sunt candidații pentru Primăria Capitalei: Biroul Electoral al...

Cozmin Guşă și candidatura la Preşedinţia României | Puterea a Cincea

Cozmin Guşă și candidatura la Preşedinţia României. Controversatul politician...