Viitoarele nave spațiale NASA vor fi alimentate de lumina solară | Aktual24

Data:

NASA a dezvăluit că este gata să lanseze o nava spațială, prima de acest fel, care poate naviga prin spațiu alimentată de lumina solară, relatează Interesting Engineering.

Această inovație revoluționară se numește Advanced Composite Solar Sail System, pe care NASA a planificat să o lanseze în aprilie de la Complexul de lansare 1 din Mahia, Nouă Zeelandă. Acesta are ca scop promovarea misiunilor spațiale cu costuri reduse.

Pânzele solare elimina necesitatea unor sisteme grele de combustibil la bord, reducând astfel masa navei spațiale. Această masă redusă va duce la reducea costurilor, permițând călătorii de durată mai lungă.

Un element cheie al acestei vele solare de ultima generație este sistemul său de braț compozit, care este construit dintr-un amestec de materiale flexibile din polimeri și fibre de carbon. Aceste brațe au o rezistență superioară, dar sunt mai ușoare decât cele anterioare.

Odată lansată, nava spațială va ajunge pe o orbită sincronă cu Soarele la aproximativ 1.000 de kilometri deasupra Pământului. La această altitudine, nava spațială va începe să deruleze brațele sale compozite, care se întind pe diagonală desfășurând pânza.

Conform estimărilor oficiale, desfășurarea va dura aproximativ 25 de minute. După desfășurare, vela va măsura aproximativ 80 de metri pătrați.

Conform NASA, sistemul avansat de vele solare din materiale compozite va furniza informații esențiale despre sistemul nostru solar și dincolo de acesta. Aceste nave spațiale vor fi echipate cu tehnologie de ultima generație pentru monitorizarea vremii.

Citește și: Anchetă: suspiciuni de corupție în rândul eurodeputaților

Ar putea oferi avertismente timpurii privind furtunile solare și ejectiile de masă coronală care ar putea perturba rețelele electrice, comunicațiile prin satelit și alte infrastructuri critice de pe Pământ.

Articolul integral, în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis are și susținerea Turciei | Revista22

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis...

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi achiziționate din Kazahstan | Aktual24

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi...

Efectul sancțiunilor împotriva Rusiei și Iranului este limitat, dar nu prea există alternativă

Sancțiunile împotriva Iranului există de 40 de ani iar...