Iranul a atacat Israelul. Întrunire a Consiliului de Securitate al ONU

Data:

Iranul a atacat Israelul. Întrunire a Consiliului de Securitate al ONU, la cererea statului asaltat.

Ofensiva iraniană vine ca urmare a unui atac asupra Consulatului Republicii Islamice Iran din Damasc, în care au fost uciși și doi comandanți iranieni de rang înalt.

Citește și: Atacul Iranului asupra Israelului este fără precedent. Ce urmează în regiune

Escaladarea conflictului, un pericol real

La acel moment, Hussein Akbari, ambasadorul Iranului în Siria, promitea „un răspuns dur” asupra Israelului, potrivit Agerpres.

Astfel, replica Iranului nu a întârziat să apară, organizând un atac cu drone asupra Israelului, contextul regional ridicând întrebări în rândul comunității internaționale cu privire la evoluția evenimentelor în perioada următoare.

Ținând cont de gravitatea situației, precum și riscul ridicat al transformării conflictului într-unul regional, Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU), al cărui rol principal constă în menținerera păcii și securității internaționale, urmează să se întrunească de urgență pentru a discuta situația:

Intenţionăm să organizăm reuniunea mâine (duminică) la 16:00″ (20:00 GMT)” , a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al misiunii diplomatice malteze care deţine preşedinţia Consiliului în aprilie”, conform Agerpres.

Mai multe aici: Cum ar putea forțele aeriene israeliene să îngenuncheze Iranul | ANALIZĂ

Iranul a atacat Israelul,. Ce poate face ONU

Antonio Guterres, secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU) s-a arătat profund îngrijorat față de o potențială extindere a conflictului în Orientul Mijlociu, chemând la o „reţinere pentru a evita orice acţiune care ar putea duce la confruntări militare majore pe mai multe fronturi în Orientul Mijlociu„, citează Agerpres.

Contextul internațional este cu atât mai complex, cu cât în Ucraina este un război în plină desfășurare, iar în Marea Chinei de Sud cresc tensiunile, în cursul săptămânii trecute având loc întâlnirea Statele Unite ale Americii-Japonia-Filipine.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Citește și Cum puteau fi evitate greșelile făcute de SUA și Federația Rusă în relația reciprocă după terminarea Războiului Rece. Interviu cu Svetlana Savranskaya, expertă în relațiile SUA-Rusia

(Sursa foto: agerpres.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Întâlnirea Vladimir Putin – Xi Jinping. Reacția partenerilor economici

Întâlnirea Vladimir Putin - Xi Jinping. Reacția partenerilor economici...

Atacul asupra aerodromului Belbek din Crimeea. Imagini din satelit | Aktual24

Atacul asupra aerodromului Belbek din Crimeea. Imagini din satelit...

CRINK sau noua „axă totalitară”, un pericol la adresa drepturilor omului

CRINK sau noua „axă totalitară", un pericol la adresa...

Rezerve importante de petrol și gaze, descoperite de Rusia în Antarctica Britanică. Ce conflicte se întrevăd | Aktual 24

Rusia a descoperit vaste rezerve de petrol și gaze în Antarctica, în mare parte în zone revendicate de Marea Britanie, anunță The Telegraph. Rușii urmează să aducă platforme de foraj...