Rețea de finanțare a eurodeputaților, de către ruși, împotriva Ucrainei

Data:

Rețea de finanțare a eurodeputaților, cu bani primiți de la ruși pentru a descuraja ajutorul dat de Uniunea Europeană pentru Ucraina, este anchetată în Belgia. Implicată în acest scandal este rețeaua media „Voice of Europe.

Parchetul federal belgian a deschis o anchetă după identificarea unei rețele de influență finanțată de Moscova, legată la rețeaua media „Voice of Europe”, cu sediul la Praga, a anunțat vineri primul ministru belgian, Alexander De Croo, potrivit Curierul Național.

Citește și Dosarul întâlnirii Dragnea-Trump, întors la DNA de doi judecători

Rusia a încercat descurajarea susținerii Ucrainei

„Autoritățile noastre judiciare au confirmat că această ingerință este pasibilă de urmăriri în justiție. Plățile cash nu au fost făcute în Belgia, dar ingerința este reală, Belgia fiind sediul instituțiilor europene”, a declarat premierul De Croo în conferința sa de presă de vineri, conform Curierul Național.

Declanșarea anchetei a fost confirmată și de un purtător de cuvânt al parchetului federal.

În ziua de 27 martie, serviciile de informații cehe și poloneze au anunțat demascarea unei rețele finanțate de Moscova, care acționa pentru a descuraja Uniunea Europeană să ajute Ucraina.

Cu baza la Praga, site-ul „Voice of Europe”, închis deja de guvernul ceh, s-a ocupat cu „operațiuni și activități pe teritoriul UE destinate lansării de teorii negând integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, cu un potențial efect important asupra securității Cehiei și Uniunii Europene”, a precizat premierul ceh Petr Fiala.

Rețea de finanțare a eurodeputaților plătiți pentru promovarea propagandei ruse

„Se dovedește, a adăugat Fiala, că Federația Rusă încearcă de mai multă vreme să influențeze procesul democratic din Europa, nouă revenindu-ne misiunea de a face totul pentru a împiedica acest trend”, potrivit Curierul Național.

Citește și Dacă rușii ar ataca o navă românească în Marea Neagră, mă îndoiesc că NATO ar activa Articolul 5 | INTERVIU cu Jeffrey Michaels

Guvernul ceh a plasat „Voice of Europe” și două persoane apropiate Kremlinului pe lista sancționaților: oligarhul ucrainean Viktor Medvedsjoek și asociatul său.

Potrivit serviciilor de informații belgiene, sunt eurodeputați care au primit bani pentru promovarea propagandei ruse, ale căror nume nu sunt încă dezvăluite.

Obiectivul Moscovei, spun ele, este clar: să ajute la alegerea mai multor candidați pro-ruși în Parlamentul European la apropiatele alegeri europarlamentare care să-și întărească discursurile pro-ruse în această instituție.

Continuarea în Curierul Național


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: curierulnational.ro / Alexander de Croo Foto: Werktuigendagen Oudenaarde, CC BY-SA 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0, via Wikimedia)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis are și susținerea Turciei | Revista22

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis...

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi achiziționate din Kazahstan | Aktual24

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi...

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață | Deutsche Welle

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață,...