Despăgubiri de 40.000 euro pentru o tânără orbită de o petardă de Revelion

Data:

Despăgubiri de 40.000 euro pentru o tânără orbită de o petardă de Revelion. Fata, din Satu Mare, şi-a pierdut vederea din cauza unei artificii aruncate la întâmplare. Procesul a durat 5 ani.

Totul s-a petrecut în noaptea de Revelion, în 2019. Un bărbat a aruncat o petardă spre Cristina, și i-a nimerit ochiul drept. A fost dusă la Urgenţe, dar nu s-a mai putut face nimic. Procesul a durat 5 ani.

Inculpatul nu a recunoscut fapta, afirmând că toți cei prezenți au utilizat petarde și e posibil ca femeia să fi fost lovită de petarda altuia. Un martor din cercul lui de prieteni l-a contrazis, chiar el fiind cel care i-a oferit foc pentru a aprinde petarda respectivă, iar de la momentul exploziei acesteia până la reacția victimei nu au mai explodat alte petarde în acea zonă, potrivit vedemjust.ro

Citește și Revelion organizat în restaurant ”sigilat” de pompieri

Despăgubiri de 40.000 euro

„În noaptea de 31.12.2018/01.01.2019, la miezul nopţii, persoana vătămată împreună cu mai multe persoane cu care sărbătorea revelionul la locuinţa martorului a ieşit în stradă pentru a vedea focurile de artificii organizate de primărie.

În acelaşi timp, inculpatul a venit împreună cu soţia sa şi copilul la locuinţa cumnatului său situată pe aceeași stradă. După ce parcat maşina, a coborât şi l-a salutat pe martorul X (coleg de serviciu cu inculpatul şi care făcea parte din grupul persoanei vătămate), iar apoi a aprins petarde pe care le-a aruncat pe stradă în zona în care se afla persoana vătămată.

După ce a aruncat prima petardă care l-a lovit în umăr pe soţul persoanei vătămate, martorul, dar fără să-l rănească, i s-a atras atenţia că ar putea accidenta grav pe cineva, cerându-i să se oprească.

Cu toate acestea, inculpatul a aruncat şi a doua petardă în aceeaşi direcţie şi aceasta a lovit-o pe persoana vătămată în ochiul drept. Victima s-a deplasat la spital unde i s-au acordat îngrijiri medicale.

În urma actului de agresiune, persoana vătămată a rămas cu o infirmitate fizică permanentă constând în pierderea funcţională ireversibilă a ochiului drept”, se arată în dosar, citat de portalsm.ro.

Curtea de Apel Oradea a decis să corecteze sentința în favoarea victimei. Inculpatul a fost obligat să plătească victimei 40.000 euro reprezentând daune morale, titrează Monitorul de Cluj.

Sursa foto – Depositphotos

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related