Director la sala Polivalentă și fost deputat, angajat în București și în Botoșani, în același timp

Data:

Procurorii DNA Suceava au trimis în judecată un fost deputat și un primar, acuzați de abuz în serviciu și fals. Fostul demnitar a fost angajat de primar într-o comună din Botoșani, în timp ce era director în București.

Potrivit procurorilor, în perioada noiembrie 2020 – martie 2021, Claudiu Gheorghe Doroftei, primar al comunei Bălușeni, județul Botoșani ar fi aprobat plata salariilor pentru Cătălin Buhăianu Obuf, fost deputat PDL și apoi PSD în două mandate, în perioada 2004-2012.

La nivelul anului 2020, Cătălin Buhăianu era angajat al primăriei ca administrator public, dar trecea ocazional pe la locul de muncă și nu ar fi prestat activitățile la care era obligat prin contractul de management și prin fișa postului. Salariul net de la primărie era de 10.000 de lei/lună.

Primăria nu s-a constituit parte civilă

În plus, fostul deputat era în același timp administrator de comună în Botoșani și director al Complexului Sportiv National (CSN) „Sala Polivalentă” București, funcție pe care o ocupă și în prezent.

„Cei doi inculpați ar fi semnat diverse documente (foile colective de prezență a angajaților instituției, condica de prezență deținută la nivelul instituției) prin care s-ar fi atestat, în mod nereal, prezența lui Buhăianu-Obuf la locul de muncă, deținut în cadrul primăriei comunei Bălușeni, județul Botoșani”, se arată într-un comunicat al DNA.

Astfel, Buhăianu a încasat salarii în valoare de 56.508 de lei, sumă pentru care s-au luat măsuri asigurătorii. Primăria din Bălușeni a considerat că nu a fost prejudiciată, astfel încât nu s-a constituit parte civilă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Botoșani. În caz de condamnare, prejudiciul va fi virat la bugetul de stat.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...