DNA are deschise două dosare de abuz în serviciu privind autorizarea stației GPL din Crevedia

Data:

Pe rolul Direcției Naționale Anticorupție au fost înregistrate două dosare penale, formate în urma sesizărilor din oficiu, având ca obiect săvârșirea de către funcționari publici a unor presupuse infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în legătură cu autorizarea stației GPL din localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, unde în cursul zilei de 26 august 2023 au avut loc două explozii, precizează, luni, Biroul de Informare și Relații Publice al DNA.

Citște și: Soluție tehnică pentru ca incidente ca cel din Crevedia să nu se repete, propusă de un fost șef al Gărzii de Mediu

Urmărirea penală se desfășoară cu privire la faptă („in rem”)

Prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat.
Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs vreo faptă ce ar intra sub incidență penală.

„Alte informații referitoare la stadiul anchetei nu pot fi puse la dispoziție în conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.Având în vedere interesul major al opiniei publice, atunci când împrejurările vor permite, vom oferi detalii suplimentare„, mai precizează DNA.

Citește și: Percheziții la Primăria Crevedia și la locuințele patronilor stației GPL

Depozitul GPL nu ar fi trebuit să funcționeze

Amintim că exploziile de la Crevedia au avut loc la un depozit GPL, care nu ar fi trebuit să funcționeze, pentru că nu avea autorizație de securitate la incendiu.

Totuși, în curtea depozitului erau parcate mai multe cisterne încărcate cu gaz petrolier lichefiat (6 cinsterne, potrivit unor surse).

De aceea au avut loc explozii de așa mare amploare. Mai mult, depozitul, care nu ar fi trebuit să mai funcționeze, se afla într-o zonă locuită.

Depozitul era operat de o firmă unde acționar majoritar este fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea. Societatea aparținuse inițial acestuia din urmă, care este chimist, dar a transferat-o fiului după ce a devenit primar.

Numărul celor răniți în incendiul declanșat la depozitul GPL care funcționa ilegal în comuna de lângă București a ajuns la 58, potrivit DSU.

DNA Foto: https://www.pna.ro/

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...