DNA cere ridicarea imunității ministrului Agriculturii (PSD), pentru abuz în serviciu

Data:

DNA a cerut ridicarea imunității parlamentare pentru „efectuare a urmăririi penale față de o persoană, deputat în Parlamentul României la data faptelor și în prezent având funcția de ministru”, anunță un comunicat al instituției.

Procurorii anticorupție nu au făcut public numele persoanei investigate, dar surse judiciare au confirmat pentru PressHUB că ar fi vorba de ministrul PSD al Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

DNA îl acuză pe demnitar de abuz în serviciu și instigare.

Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție referitoare la efectuarea urmăririi penale față de persoana respectivă are în vedere împrejurarea că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ai unor direcții județene, arată procurorii anticorupție.

Citește și: „Supersonica” Kovesi. Bilanț spectaculos după primul an ca procuror șef european

Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidați „agreați”, dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei au promovat concursurile respective.

„De menționat este faptul că, la intervenția directă a ministrului, în cazul unuia dintre candidați, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să-l promoveze pe acesta în condițiile în care nu obținuse un punctaj corespunzător. Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând până în prezent venituri salariale în valoare de 33.782 lei”, menționează DNA.

Procurorul-șef al DNA Crin Nicu Bologa a transmis solicitarea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Posibila miză în cazul rejudecării lui Iorgulescu: prescrierea. Soluția ICCJ nelegală

Posibila miză în cazul rejudecării lui Iorgulescu: prescrierea faptelor,...

Instanța supremă sfidează, din nou, CJUE

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a dat...

DNA obligată să comunice clasarea dată în dosarul vicepreședintelui Curții de Conturi

DNA obligată să comunice clasarea dată în dosarul vicepreședintelui...