Doi ani de închisoare pentru cine foloseşte inteligenţa artificială în scop defăimător

Data:

Mai mulţi parlamentari propun interzicerea realizării, difuzării şi stocării în spaţiul public a imaginilor şi înregistrărilor audio-video create cu ajutorul inteligenţei artificiale sau realităţii virtuale astfel încât să producă aparenţa falsă că o persoană a spus sau a făcut anumite lucruri fără ca acest conţinut să fie notificat ca imaginar.

Pedeapsa maximă propusă în cazul nerespectării acestor condiţii este de închisoare până la 2 ani.

Propunerea legislativă privind interzicerea utilizării maliţioase a tehnologiei şi limitarea fenomenului Deepfake (falsul server) a fost semnată de 39 parlamentari de la PSD, PNL, UDMR şi grupul minorităţilor.

Citește și: Mii de constănțeni au ieșit la plimbare duminică, încurajați de vremea frumoasă după două săptămâni de ”iarnă”

Proiectul defineşte Deepfake (falsul server) prin „orice conţinut de tip imagine, înregistrare audio sau video creat cu ajutorul inteligenţei artificiale (IA) sau cu ajutorul tehnologiei de augmentare a realităţii (RV) astfel încât să creeze aparenţa că o persoană a spus sau a făcut lucruri care în realitate nu au fost spuse, respectiv nu au fost făcute de acea persoană”.

Continuarea în Alba24!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Parlamentul României – Camera Deputaților)

spot_imgspot_img
alba24.ro
alba24.rohttps://alba24.ro
Publicație online dedicată județului Alba editată de Independent SRL din Alba Iulia. Conținut făcut de o echipă de 10 oameni de media cu experiență diversă și mare în presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related