Primăria Iași n-a plătit concertul de Revelion din motive de DNA

Data:

Timp de 7 ani, primarului Iașiului nu i-a păsat că licitațiile pentru concertele organizate de Radu Groza erau trucate și îi plătea de urgență sute de mii de euro pentru fiecare eveniment. Imediat ce DNA i-a cerut socoteală, primarul a anulat ultima plată către firma amicului său, ca și cum nu l-ar cunoaște. Impresarul cere banii la Tribunal, Mihai Chirica nu mai răspunde la telefon, pentru că mai are o trimitere în judecată și alte două inculpări în dosare de corupție.

La concertul de Revelion, adjudecarea licitației s-a făcut tocmai pe 28 decembrie, iar artiștii ceruți în caietul de sarcini erau fix aceiași cu cei pe care îi avea deja antamați Radu Groza. Impresarul artistic Radu Groza a dat în judecată Primăria Iași solicitând achitarea sumei cuvenite pentru organizarea concertului de Revelion din centrul orașului. Valoarea totală a contractului era de 110.000 de euro (fără TVA), dar a fost scăzută suma calculată pentru spectacolul cu drone, care n-a mai avut loc, circa 17.000 de euro (fără TVA).

Citește și Primarul Mihai Chirica a dat lovitura de grație la Iași. Pierdere la bugetul local de 30 milioane de euro în câteva luni

Au trecut mai bine de trei luni, Radu Groza n-a încasat banii, DNA a deschis un dosar „in rem”, solicitând toate contractele dintre Primărie și firma din București, iar primarul Mihai Chirica a făcut ce știe mai bine: a băgat capul în nisip și n-a mai plătit concertul, pentru a scăpa de acuzația creării unui prejudiciu din bani publici. Interpelată zilele trecute de REPORTER DE IAȘI, DNA a informat că în acest caz continuă cercetările „in rem”. Continuarea, pe site-ul Reporter de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Un mesaj pentru nepotul meu. Și pentru restul Europei” | Gazeta de Stâlpeni

„Un mesaj pentru nepotul meu. Și pentru restul Europei”,...

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...